Dalen – Een groep ondernemers in Dalen voorziet problemen rond parkeren in het dorp. Het gaat om de bereikbaarheid van winkels, horeca en evenementen. Daarom werd een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad.

“Het is van groot belang, dat klanten/bezoekers hun auto’s kunnen parkeren. Nu zijn er regelmatig al te weinig parkeerplaatsen. Dat neemt alleen maar toe als na corona de toeristenstroom weer op gang komt. Daardoor kan overlast ontstaan door geparkeerde auto’s langs de weg of op plaatsen waar je liever geen auto’s hebt.”

De vraag wordt extra prangend door het verlies van circa 35 parkeerplaatsen als fase 3 en 4 van de Caspershof worden gerealiseerd.

Behoud leefbaarheid

De ondernemers noemen prachtige initiatieven van bijvoorbeeld Dorpsbelangen Dalen en Promotie Dalen door het realiseren van wandelroutes. “Dat juichen wij alleen maar toe, maar dat zorgt wel voor een toename van de vraag naar parkeerplaatsen. Een goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid zorgen voor behoud van een aantrekkelijk centrum, veiligheid, toekomstbestendige retail en horeca, behoud van de toeristische functie, behoud van werkgelegenheid en dus behoud van leefbaarheid in het dorp.”