Coevorden – Het is zondag 3 oktober zover: dan wordt Petje Af Coevorden officieel geopend met de deelnemende kinderen, hun ouders en andere betrokkenen. De opening vindt plaats in het FabLab, waar Petje Af onderdak heeft gekregen. Het FabLab is gevestigd in De Nieuwe Veste, ingang Graaf Van Heiden Reinesteinlaan.

Locatiemanager is Manda Boon-Striper uit Sleen. Zij vertelde onlangs enthousiast over haar nieuwe functie (zie hieronder). Ieder kind heeft talent en verdient gelijke kansen voor de toekomst. Gelijke kansen zijn echter niet vanzelfsprekend. De Coevorder initiatiefgroep ‘Petje af’ en de landelijke stichting Petje af Nederland gaan samenwerken om kwetsbare kinderen extra te ondersteunen.

‘Petje af’ brengt kinderen in de leeftijd 10 tot en met 14 jaar in contact met inspirerende rolmodellen en laat hen nieuwe ervaringen opdoen. Door middel van een inspirerend praktijkprogramma worden kinderen zich bewust van hun talenten en mogelijkheden, ontwikkelen een positief zelfbeeld en worden gemotiveerd om te bouwen aan een kansrijke toekomst.

“Stempel zetten op een betere wereld”