Dalen – Weijdepop en het Pearl Village Festival zorgen vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli voor een mooi, omvangrijk programma. Ditmaal vindt het evenement plaats op een terrein aan de Reindersdijk aan de rand van Dalen.

Er zijn op het terrein drie podia, zowel in- als outdoor, een food- & chill-area met foodtenten en -trucks van lokale ondernemers, meer dan 25 dj’s en tien bands.

Het festival begint vrijdag 19 juli om 18.00 uur. Bekende namen van dj’s zijn onder meer Childsplay, Puri en Crypsis, Maduro, Necroformers, Demolition, MC Da Syndrome, Lars Middel en Jeff Free. Op het nieuwe podium ‘De Knapschuur’ staat met een line-up van ervaren dj’s en ambitieloze niet-dj’s.

Pearl Village is opgericht door Jory Bosch (Joruss) en Frank Egberink (Frank-E), die zelf ook zullen draaien. Elk jaar is de aanpak groter.

Op zaterdag beginnen de eerste bands en dj’s om 15.00 uur in ‘De Huiskamer’. Left of Centers bijt het spits af, gevolgd door onder meer These Roads, John Cornwill Band en als afsluiter om 00.00 uur Cave Canem. In de grote tent start Cave Canem om 19.30 uur en Weijdepop viert de vijfde editie met de negenkoppige band The Night Flight op de Indoor Mainstage vanaf 21.00 uur.

Op zondag is er wederom het bekende Weijdepop programma voor jong- en oud en is er in ‘De Huiskamer’ muziek vanaf 13.00 uur van Julia Kisjes, Roosterz, Eikens en Warta en Sorry John. Bigband Coevorden speelt vanaf 13.30 uur in de grote tent, waarna ook De Breibergers en De Sjompiesingers van zich laten horen. Op deze slotdag beginnen de laatste optredens om 20.00 uur.

Meer informatie over de complete programma line-up en de kaartverkoop: www.pearlvillage.nl, op Facebook en op Instagram. Er zijn zowel losse als combi-tickets te koop. Voor Weijdepop zie www.weijdepop.nl en Facebook.

Foto: Pearl Village Festival in 2018.