Dalen/Emmen – D.A.R. Dierenambulance mocht afgelopen donderdag voor de regio Emmen een nieuwe auto in ontvangst nemen. De auto is ter beschikking gesteld door stichting Dierenlot. Daardoor vervalt de aanschafwaarde van de auto. Dat scheelt heel veel geld en dat kan stichting D.A.R. -die met dierenambulances in de regio’s Coevorden, Emmen, Hardenberg en Hoogeveen rijdt- aan het redden van dieren in nood kan besteden.
Al drie jaar reed de stichting met een auto, maar door de toegenomen ritten in 2018 en 2019 en een groei van de werkzaamheden voldeed de auto niet meer aan de wensen voor het vervoer van noodlijdende dieren. Twee leden van het bestuur kregen afgelopen donderdag de sleutel overhandigd. De ambulance wordt inmiddels al vol enthousiasme ingezet voor de dienst in de regio Coevorden en Emmen. Stichting Dierenlot steunt dierenhulporganisaties en organisaties met dierenambulances.
“Wij zijn heel blij met deze prachtige ambulance. Vooral in deze tijd van het jonge vogelseizoen en jonge poezenseizoen zijn de werkzaamheden uiteenlopend. Met deze nieuwe Dierenambulance staat we nog beter uitgerust klaar voor de dieren. Want 24 uur per dag en 7 dagen per week zijn wij voor elk dier in nood te bereiken op 06-57377375”, aldus Dutch Animal Rescue.