Coevorden – Museum Thijnhof zou zondag 21 juli weer een meet & greet houden met kunstenaar Anne-Fieke Later. Zij moet echter wegens ziekte verstek laten gaan. Die dag is het museum uiteraard wel geopend

Zij en Willem Komduur, Gerrit de Vries, Tinka Schilperoort, André van Buuren en Tini Muller exposeren tot en met zondag 25 augustus hun werk in het museum aan de Gasthuisstraat.

Anne-Fieke Later komt uit een familie van schilders en muzikanten. Daardoor speelde kunst al op jonge leeftijd een prominente rol. Zij ontwikkelde diverse schildertechnieken. Zij specialiseerde zich in het fijnschilderen volgens de technieken van de oude meesters.

Willem Komduur heeft oog voor detail en kleurrijke composities. Al op jonge leeftijd werd de basis gelegd voor zijn prachtige creaties op het doek. Hij schildert met olieverf op linnen met de natuur als belangrijkste informatiebron.

Gerrit de Vries begon in de jaren zeventig als autodidact en is uitgegroeid tot een schilder van het fantastisch realisme. Het werk gaat over vergankelijkheid maar vooral over het begrip tijd.

De focus van Tinka Schilperoort ligt op het schilderen van koeien. Haar werk kenmerkt zich door een realistische weergave van het dier, waarbij het karakter duidelijk tot uiting komt.

André van Buuren is al van jongs af aan bezig met tekenen. Hij begon met een opleiding als grafisch vormgever, maar kroop achter de schildersezel. Vooral schilders als Willink, Melle, Bosch, Steen, Jordaens, Johfra en Dali hebben invloed op zijn werk.

Tini Muller is in 2003 afgestudeerd aan de Vakschool voor Goud- en Zilversmeden in Amsterdam en heeft zich daarna verder gespecialiseerd in Schoonhoven. Daar is ze ook in aanraking gekomen met emailleren. Zij past meerdere technieken toe in sieraden, wandpanelen en schalen.

Meer informatie over het museum is te zien op de website en op Facebook.