Coevorden/regio – Vocalin Drenthe verzorgt op zaterdag 14, zondag 15 en zaterdag 21 mei het concert ‘OVERleven’. Het concert op zaterdag 14 mei vindt plaats in de Stadskerk in Coevorden en begint om 20.00 uur. Op zondag 15 mei is dat het geval in de Grote Kerk in Meppel om 17.00 uur en op zaterdag 21 mei in de Goede Herderkerk in Emmen vanaf 20.00 uur.

Onder leiding van Roelof Bosma worden het Requiem van Fauré en delen uit The Peacemakers van Karl Jenkins uitgevoerd. Voor het concert in Coevorden zijn de solisten Varvara Tishina (sopraan) en Jasper Schweppe (bas) gecontracteerd. Het begeleidingsorkest is het Ensemble Conservatoire.

Gabriel Fauré componeerde zijn Requiem in d-mineur, opus 48 tussen 1887 en 1890. Het Requiem is zijn bekendste langere werk. The Peacemakers zet woorden van vrede op muziek van iconische, wereld veranderende figuren als Gandhi, Nelson Mandela en Martin Luther King, maar ook inspirerende uitspraken van Moeder Teresa, Albert Schweitzer, Anne Frank en de Dalai Lama.

Stichting Vocalin Drenthe is in 2014 als een projectkoor begonnen. Het projectkoor voerde toen ‘The Armed Man’ uit in De Nieuwe Kolk in Assen. Omdat dit een groot succes was, nam dirigent Roelof Bosma het initiatief om de stichting Stichting Vocalin Drenthe op te richten.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is alleen online. Via deze link kunnen kaarten worden besteld. Meer informatie staat op de website en Facebook.