Coevorden – Een woning aan de Johannes Vermeerstraat 51 en een bovenwoning aan de Parallelweg 35 in Coevorden zijn gesloten voor een periode van drie maanden op last van burgemeester Renze Bergsma.

In de woning aan de Johannes Vermeerstraat 51 werden meer dan 4000 XTC-pillen aangetroffen. Aan de Parallelweg werd enige tijd geleden een hennepkwekerij met ruim 200 hennepplanten ontdekt. De aanpak van (synthetische) drugs is voor de gemeente Coevorden, naast wapenbezit, één van de speerpunten in de aanpak van criminaliteit.

De sluiting van de woningen is erop gericht om de productie en/of de handel in drugs in, bij of vanuit de panden te beëindigen, het woon- en leefklimaat te herstellen, de bekendheid van deze woning als drugspand in het drugscircuit te doorbreken, herhaling van de overtreding te voorkomen en een signaal af te geven dat de geconstateerde feiten onacceptabel zijn en illegale activiteiten rondom drugs actief en effectief worden bestreden.

In de integrale aanpak van synthetische drugs worden naast strafrecht ook bestuurs- en belastingrecht ingezet. Dankzij deze integrale aanpak is de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit groter. Melding maken van (vermoedens) van een hennepkwekerij of drugshandel kan bij de politie 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000.