Gees – Het is blues wat de klok slaat op zaterdag 21 mei. In de tuin van Miss Tuinboon aan de Dorpsstraat 2 zorgt Theater Hofpoort die dag voor een klein bluesfestival. Er zijn optredens van Flavium, Lefthand Freddy en The Mudbirds. Het festival duurt van 15.00 tot circa 22.30 uur. Er wordt gezorgd voor een festivalsfeertje met lekker eten en drinken.

Flavium stond in ieder geval al eerder op het podium van Theater Hofpoort. Leadzanger Bert Vrieling uit Zwolle is geboren en getogen in Coevorden. De band bestaat al sinds 1969 (53 jaar dus!), Frieling is nu zo’n acht jaar verbonden aan de band. Gitarist Anne Geert Bonder stond aan de wieg van Flavium, hij heeft onlangs de band verlaten. Basgitarist Erik Bagchus speelt al sinds 1974 bij de band. Naast Vrieling en Bagchus bestaat de band uit Willem Swikker, Bouke van Olst en Rob Goedkoop. De laatste vervangt Bonder en speelde al eerder bij de band. De bekendste nummers van Flavium zijn ‘Nightlife’ en ‘Nobody knows you when you’re down and out’.

Lefthand Freddy is inmiddels uitgegroeid tot een bluesinstituut in Nederland maar ook ver daar buiten. De band rond Lefthand Freddy draait al tientallen jaren mee en speelde op diverse festivals. De band bestaat uit Berend (Boogie B) Reining (gitaar), André van der Werf (basgitaar, zang), Jan Diertens (hammond/piano) en Hannes Langkamp (drums).

The Mudbirds is een grensverleggend bluesduo. Muziekliefhebbers worden verrast door originele geluiden, moderne harmonieën, onverwachte ritmes en een zeldzame combinatie van mondharmonica en diverse slidegitaarinstrumenten. Het duo bestaat uit Alan Laws en René Tweehuysen. Zij spelen zowel bluestraditionals als eigen werk. Blues blijft de basis, maar hier en daar zijn invloeden van andere muziekstromingen te horen, zoals Ierse muziek, Oosterse muziek en bluegrass.

Toegangskaarten

Entreekaarten zijn te bestellen via deze link op de website van Theater Hofpoort. Daarnaast is de theaterkassa aan de Sint Jansstraat 4 in Coevorden elke vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend voor verkoop van kaarten.

Hoofdfoto: Flavium in Theater Hofpoort in januari 2020.