Coevorden – Paul Rasink uit Coevorden en Ronald Hingstman uit Dalen zijn gestart met hun webshop Utopets in duurzame diervoeding. Die start werd zaterdagmiddag gevierd met een feestje bij hun magazijn aan de Modem in Coevorden. Als symbolische handeling werd een lintje doorgeknipt.

“Onze focus”, vertelt Paul, “ligt op de duurzame diervoeding. Dat houdt in, dat de producten CO2-neutraal worden geproduceerd. De producten worden geleerd door onder andere groothandel Jaap Koopman for Pets uit Schoonebeek.” Op de website van Utopets staat het mooi omschreven: “Wij zijn selectief in het kiezen van onze producten: zijn ze CO2-neutraal geproduceerd, zijn het biologische producten en op welke manier draagt de producent bij aan het verbeteren van onze planeet of het stimuleren van het natuurlijke gedrag van dieren?”

De doelgroep van Paul en Ronald is de particulier. De diervoeding is alleen via de webshop te verkrijgen, maar zijn er klanten in Coevorden? Dan kan het ook aan huis worden gebracht, dat is zowel voor de klant als Utopets minder omslachtig.

Liefde voor dieren

Paul: “We hebben voeding voor het hele huisdierassortiment, dus voor honden, katten, knaagdieren, en pluimvee. Ons initiatief komt voor uit de liefde voor dieren.” Ronald is fulltime bezig voor de nieuwe webshop, Paul combineert het vooralsnog met zijn functie als accountmanager en een webshop voor muziek.

Foto: Ronald Hingstman (links) en Paul Rasink bij de opening van hun webshop.