Coevorden – ‘Op verhaal’ is een combinatie van diner en theater. Op donderdag 15 december vindt de voorstelling van Theater Hofpoort plaats in hotel-restaurant Talens aan de Sallandsestraat 51. De bijzondere bijeenkomst begint om 18.30 uur.

Na het succes van het ‘Dahldiner’ en ‘Couperus Culinair’ neemt Op Verhaal de aanwezigen mee naar het Victoriaanse Engeland van Charles Dickens. De tijd van slobkousen en ruisende rokken, van straatschoffies en armenhuizen. Dickens was een meester in het beschrijven van kleurrijke personages, waarmee je zomaar door het Londen van anderhalve eeuw geleden lijkt te struinen. Je voelt je samen met Oliver Twist ongemakkelijk in het donkere rovershol van Fagin, ruikt de geurige thee in de porseleinen kopjes van de rijke dames, smult van een warme kom vol pens op een koude winterdag en hoort hoog boven je een klokkenspel.

Net zo rijk aan klanken, geuren en smaken is het verteldiner ‘Aan tafel met Charles Dickens’. Rasvertellers Janneke Tanja en Frank Belt brengen Dickens’ bekende en minder bekende verhalen tot leven, begeleid door Maurits Boreel op viool. De kok van dienst zorgt aan de hand van het kookboek ‘Aan tafel met Charles Dickens’ van Josephine Leeuwenhoek voor een smakelijk driegangendiner, dat op de tafel van de Engelse schrijver zelf niet had misstaan. De voorstelling is in samenwerking met restaurant Talens georganiseerd.

Kaarten

Toegangskaarten zijn te reserveren via deze link. Theater Hofpoort helpt graag bij problemen met reserveren. De medewerkers zijn telefonisch te bereiken op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur via 0524-820382. De theaterkassa in De Fabriek aan de Sint Jansstraat 4 is elke vrijdag van 13.00 tot en 16.00 uur geopend. Mailen kan ook: kassa@theaterhofpoort.nl.

Foto: Mariange Schilham.