Coevorden/Dalen – In het centrum van Coevorden is zaterdagochtend officieel het treintje, dat gaat rijden tussen Center Parcs De Huttenheugte en de binnenstad, geopend.

De opening werd verricht door Roeland Hup namens Centrummanagement Coevorden en wethouder Jan Zwiers met hulp van Miss Ganzenhoedster Michèlle Rozema, Mini-Miss Ganzenhoedster Nathalie Koel en Mini-Mister Ganzenhoeder Vince Schutrups.

Het elektrische treintje rijdt vanaf woensdag 24 juli driemaal per week, op woensdag, donderdag en zaterdag, tussen De Huttenheugte en het centrum. Mogelijkerwijs komt daar incidenteel de zondag bij. Er zijn drie ritten per dag. Het treintje is een initiatief van Centrummanagement Coevorden met medewerking van De Huttenheugte.

Het treintje maakt eerst een rondrit over het park en langs deze route komen bushaltes te staan. Vervolgens wordt koers gezet naar het centrum via het Stieltjeskanaal, de Rembrandtlaan en Dr. Picardtlaan. Via de watertoren komen de passagiers in het centrum. De terugreis gaat via de singels, de Stationsstraat, Dalerallee, Hulsvoorderdijk, Achterloo en Reindersdijk. Het tochtje duurt ongeveer een half uur.

Vrijwilligers, inmiddels ongeveer tien, rijden met het treintje. Er is een audio gemaakt door Maters & Roberti in samenwerking met Stedelijk Museum Coevorden, zodat passagiers onderweg kunnen luisteren naar wetenswaardigheden over Coevorden.