Coevorden – Honderd jaar Rotary in Nederland: door het hele land is er een estafette per bakfiets waarbij aandacht wordt gevraagd voor de WASH-projecten van Rotary. WASH staat voor Water, Sanitatie en Hygiëne. Ook Rotaryclub Coevorden heeft hiervoor iets bijzonders georganiseerd.

Watertappunt

Rotaryclub Coevorden biedt de gemeenschap van Coevorden een blijvende herinnering aan in de vorm van een permanent watertappunt op de nieuw in te richten Markt, waardoor iedereen de beschikking heeft over schoon drinkwater. Het tappunt wordt in overleg met de gemeente definitief geplaatst in de buurt van de voorde nadat de Markt is heringericht.

De aanbieding van het tappunt aan burgemeester Renze Bergsma vindt op symbolische wijze plaats op woensdag 28 juni om 17.00 uur nadat de Rotaryclubs uit Emmen de actiebakfiets hebben overgedragen. De gemeente toont daarbij de schetsontwerpen voor de toekomstige Markt en haven.

Op zaterdag 1 juli draagt Rotaryclub Coevorden de bakfiets over aan de club in Hoogeveen. Rotaryleden starten die dag om 13.00 uur vanaf de Markt in Coevorden voor een fietstocht naar Fluitenberg.

Goede doelen

De mannen en vrouwen van Rotaryclub Coevorden uit de hele gemeente Coevorden zijn heel actief om lokale, nationale en internationale doelen te steunen. Zo legde de club een stevige basis voor het Rudie Zwols Fonds. Op lokaal gebied werden diverse organisaties gesteund, zoals Talentencentrum Coevorden, het Rudie Zwols Fonds, de Voedselbank, Petje Af, kinderkampen, Stichting Duofietsen Gemeente Coevorden, teams Roparun en Speeltuinen Dalen. Daarnaast houdt de club jaarlijks een avond voor mensen met een beperking uit de regio, houdt een herfstmarkt en fruitpersdag in Dalen en hakt jaarlijks in januari en februari hout, waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat. Daarnaast zijn er ook bijdragen aan nationale en internationale projecten en financiële hulp bij internationale rampen.

Meer informatie over Rotary staat op de website en de Facebookpagina.