Coevorden – Theater Hofpoort start het nieuwe theaterseizoen op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober met de voorstelling van Vuile Huichelaar. De koninginnen van het meezingcabaret, Paulette Willemse en Saskia van Zutphen, weten van geen ophouden. Al meer dan tien jaar maken ze de theaters in Nederland (on)veilig voor duizenden vrouwen.

“Weg met hoestschaamte, coronakilo’s, huidhonger, anderhalvemetersamenleving en hamsterschaamte. Weg met gesprekken over de heg, het raamgesprek, disselen, amateurvirologen, het Irma-effect, snotter- en snuitschaamte. We zoeken de ruimte om de braafheid en het keurslijf te laten varen. Lekker de grenzen opzoeken van wat wel en niet kan of mag. Maar wat zéker mag, is liedjes kiezen die we anders misschien links zouden laten liggen. We richten ons in dit programma op de guilty pleasures, de heimelijke genoegens, oftewel: het foute lied”, aldus de dames. “We verheugen ons op een kakafonie van zingende brave borsten, die hysterische, tranentrekkende, maar zalige liedjes met ons zingen. Laat je gaan met… Vuile Huichelaar 7: ‘Omdat ik zoveel van je hou en meer foute liedjes’!”

Beide voorstellingen in de zaal van Theater Hofpoort (in Hof van Coevorden aan het Kasteel) beginnen om 20.15 uur. Omdat de zaalcapaciteit vanaf 25 september normaal is, zijn er nog kaarten à 25 euro beschikbaar. De entreekosten zijn inclusief een glas bubbels in de pauze.

Najaarsprogramma

De verspreiding van Open Doek (seizoenbrochure) was voor corona het moment waarop belangstellenden het programma konden bekijken. Vanwege corona is ditmaal geen Open Doek uitgebracht. In plaats daarvan wordt vanaf 28 september huis aan huis een folder met informatie over de voorstellingen verspreid. Natuurlijk staan de voorstellingen al op de website.

Entreekaarten zijn te bestellen via www.theaterhofpoort.nl en zijn elke vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur te koop bij de theaterkassa in De Fabriek aan de Sint Jansstraat.

Foto: Joris van Bennekom/vormgeving Geert Gratama.