Coevorden – ‘t Lekkere Lenteloopje, een initiatief van Coevorden Co-Helpers in samenwerking met de Buurtsportcoaches Gezond Coevorden, gaat de boeken in als heel succesvol. Ruim tweehonderd wandelaars genoten met volle teugen van de wandeling, de activiteiten onderweg en de verrassingen aan het einde. Iedereen was vol lof over de activiteiten.

De wandelingen van 2,5 en 5 kilometer waren bedoeld voor iedereen. Dat dat aansprak, bleek wel uit de deelname uit allerlei leeftijdscategorieën. De vraag was ‘Hoe krijgen we eenzaamheid onder de aandacht én hoe krijgen we mensen in beweging?’ Dat resulteerde in ‘t Lekkere Lenteloopje.

De start was op de Markt, waarna iedereen per familie op stap ging. Starten kon tot circa half drie. De routes gingen onder meer langs het park. Onderweg stonden de buurtsportcoaches klaar met activiteiten voor met name de jeugd, al deden anderen ook volop mee. Bij de Jan Kuipersbrug stond ook een buurtsportcoach paraat met drinken en fruit, afkomstig van Coop Martijn Seiger.

Er werd verder medewerking verleend door Stadscafé Vancouver, Theater Hofpoort, Fleurke Bloemen en Wonen, Home Made Chocolate, ONS Coevorden en serviceclub De Tafelronde 142 Coevorden. De gemeente dacht mee over de richtlijnen. De serviceclub overhandigde nog een cheque aan de Coevorden Co-Helpers. Door al deze bijdragen konden de deelnemers onderweg en bij het eindpunt bij Stadscafé Vancouver genieten van fruit, drinken, een broodje met knakworst of braadworst, een fikse chocoladereep en een bloemetje.

De groep Coevorden Co-Helpers is ontstaan in het begin van de coronacrisis op initiatief van Simone Kempees. Meteen sloten tientallen vrijwilligers zich aan om mensen in de buurt te helpen. Ook na de coronacrisis blijft de groep actief om eenzaamheid te bestrijden.