Coevorden – Erik Holties is zojuist beëdigd als wethouder.  Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) vond in de inwoner van Oosterhesselen een nieuwe wethouder nadat Bea Meppelink-de Jager na negen maanden besloot te stoppen.

De 53-jarige Erik Holties is geboren en getogen in Zweeloo en woont nu met zijn gezin in Oosterhesselen. Hij werkt al jaren als registermakelaar/taxateur. Sinds 2015 is hij raadslid voor BBC2014 en kent de gemeente Coevorden daardoor goed. Eerder zei voorzitter Derk ten Berge: “Erik is een prima kandidaat en past uitstekend in de profielschets die BBC2014 hanteert voor het wethouderschap. Daarnaast is Erik iemand die leiderschap en het nodige lef toont, op samenwerking is gericht en vertrouwen geeft.”

Holties heeft er zin in. Na zijn installatie als wethouder werd hij toch nog even emotioneel toen hij zijn ouders bedankte: “Jullie hebben ervoor gezorgd dat ik ben wie ik ben geworden.” Na twee zware periodes door ziekte kijkt hij uit naar zijn nieuwe functie. “De trein komt niet nog een keer voorbij”, verklaarde hij tegenover het bestuur van BBC2014.

Tevoren sprak Sandra Katerberg van het CDA nog kort. “Gelukkig is deze wethouder een streekgenoot. Je was wel eens scherp. Maar, er zijn raadsleden die ook wethouder zijn geworden en in vak C zijn die toch wat rustiger geworden.” Nadat de beëdiging wenste Renze Bergsma de nieuwe wethouder veel succes in vak C.

Wie Erik Holties als raadslid gaat opvolgen, is nog niet bekend.