Coevorden – Sem Donkers uit Coevorden heeft weer een boek gepresenteerd, ‘Chéz Stan & Ollie’. Het is het tweede boek van de fan van Stan Laurel en Oliver Hardy. Hij beschrijft de bijzondere vriendschap en samenwerking tussen dit tweetal. Het boek is uitgegeven door Boekscout.

In 1921 speelden een Britse theateracteur en een Amerikaanse zanger samen in een stomme film. Ze hadden nooit gedacht dat ze het bekendste duo ter wereld zouden worden. Hoe Stan Laurel en Oliver Hardy -oftewel de Dikke en de Dunne- daar terecht zijn gekomen en wat daarna gebeurde, lees je in Chéz Stan et Ollie. Het verhaal van een vriendschap die meer dan honderd films en miljoenen lachende mensen voortbracht.

De 12-jarige Sem Donkers is een liefhebber van de geschiedenis van film en theater. Hij schrijft en treedt op met zijn eigen toneelstukken. Na zich te hebben verdiept in Charlie Chaplin kwam hij op het spoor van Laurel en Hardy. Sem heeft twee jaar research gedaan voor dit boek, waarin hij de levens van beide mannen beschrijft.

Meer informatie staat op de website van Boekscout.