Regio – Nadat de editie van 2020 doorgeschoven moest worden in verband met de coronamaatregelen staat in 2021 de negende editie van het Drèents Liedtiesfestival op het programma. Het doel is het schrijven, uitvoeren en vastleggen van nieuwe Drentstalige kwaliteitsmuziek.

De organisatie, Stichting REUR, roept musici, tekstschrijvers en componisten van Drentstalige muziek op om hun liedjes in te sturen. De ingezonden liedjes worden beoordeeld door een commissie bestaande uit muziek- en tekstprofessionals.

Uit de inzendingen worden de tien beste liedjes gekozen voor de finale. Begin april worden de finalisten bekendgemaakt via RTV Drenthe. De finale van het Drèents Liedtiesfestival 2021 vindt plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, in het ATLAS Theater in Emmen. Het Drèents Liedtiesfestival wordt live uitgezonden op RTV Drenthe en via internet. De kijkers en luisteraars kunnen via sms stemmen op hun favoriete liedje. Een inhoudelijke vakjury beoordeelt tegelijkertijd de liedjes. Beide uitslagen bepalen gezamenlijk de uiteindelijke winnaar van het Drèents Liedtiesfestival, die daarmee Leon Moorman opvolgt.

Inzendingen

Inzendingen voor het Drèents Liedtiesfestival 2021 kunnen tot 1 maart 2021 worden ingestuurd naar Stichting REUR. Dat kan via het online-aanmeldformulier op de website van Stichting REUR. Reglementen, nadere informatie en recent nieuws zijn te vinden via deze link op de website van het Dreènts Liedtiesfestival/Stichting REUR.