Aalden/Zweeloo – Het ‘Schrijverscollectief van A t/m Z’ presenteert op zaterdag 10 en zondag 11 september tussen 14.00 en 17.00 uur het boek ‘Het verborgen pad’ bij grand café & hotel LiBo aan de Aelderstraat 6 in Aalden.

Het schrijverscollectief -bestaande uit Claudia Stinne, Victor Vergeer, Jeannette Hachmang en Jos Govaarts uit Aalden en Zweeloo- schreef dit boek in het kader van het ‘Pad in de kijkerweekend’ in datzelfde weekend. In de gemeente worden deze zomer diverse weekeinden gehouden in het kader van Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe 2021-2022 in het kader van het thema ‘Verbonden in verhalen’ en het cultuurpad, dat enige tijd geleden is gepresenteerd. In dat weekend is nog veel meer te doen op cultureel gebied in Aalden, Zweeloo en Benneveld.

Verhaal

De schrijvers, afkomstig uit de dorpen in de voormalige gemeente Zweeloo, schreven één gezamenlijk verhaal met daarin vier vervlochten verhalen, waarvan de auteurs er elk één schreven. Het boek leidt vier wandelaars door de dorpen uit de voormalige gemeente Zweeloo en door diverse tijdsperiodes. Wat zij meemaken is spannend, aangrijpend, romantisch en grappig. Claartje, Robin, Kris en Sander krijgen een uitnodiging van M. om gezamenlijk door de omgeving te wandelen. De vier, die elkaar niet kennen, nemen de uitdaging aan. Wat is de bedoeling van de geheimzinnige M.? Hoewel er historische gebeurtenissen ten grondslag liggen aan de verhalen in het boek, zijn zij volledig uit de fantasie van de schrijvers ontstaan.

De schrijvers vertellen tijdens de boekpresentatie over het ontstaan van het collectief en de inhoud van het boek. Daarnaast is er tijd voor informele kennismaking met de schrijvers en hun boeken. Zij publiceerden elk zeer gevarieerd werk van non-fictie en fictie tot sci-fi en kinderboeken.

Claudia Stinne debuteerde in 2021 met haar boek ‘Een leven op wielen’ een verhaal over acceptatie, kracht, doorzettingsvermogen en vriendschap. Het jonge wielertalent Mathijs de Waard moet zijn leven volledig opnieuw vormgeven als hij na een auto-ongeluk verder moet met een dwarslaesie.

Jeanette Hachmang schreef verhalen voor haar kinderen. Toen zij ziek werd, stimuleerden haar kinderen haar om weer te gaan schrijven. Zo schreef zij ‘Kikkertje Knetterkont’, ‘Het Kleine Reusje’ (kinderboeken) en ‘Gevangen door een angststoornis’.

Jos Govaarts presenteerde in 2019 zijn debuutroman ‘Krassels’, gevolgd door ‘De man met de rieten reiskoffer’ en onlangs ‘De jongen die wilde deugen’.

Victor Vergeer zoekt continu grenzen op en is niet vies van nieuwe uitdagingen. Bij het schrijven van zijn eerste boek kwam hij er achter dat hij gebruik maakte van zijn ruime ervaring als computerprogrammeur. Hij schreef een aantal fantasierijke sciencefictionboeken. Tijdens het weekend van 10 en 11 september presenteert hij zijn eerste Nederlandse roman ‘De protegé’.

Foto v.l.n.r. Jos Govaarts, Claudia Stinne, Jeannette Hachmang, Victor Vergeer.

Zie ook:

Claudia Stinne: “Ik word helemaal zen van schrijven”

Nieuwe roman Jos Govaarts gepresenteerd