Emmen – Na vier jaar trouwe dienst zal Glenn Bijl FC Emmen verlaten. FC Emmen heeft een akkoord bereikt over de rechtsback annex middenvelder met een club die zich nog niet bekend wil maken totdat de laatste details tussen Bijl en zijn nieuwe club zijn afgerond.

De inmiddels 26-jarige Bijl kwam via SC Stadskanaal en FC Groningen in 2017 bij FC Emmen. Daar werd hij al snel een vaste kracht in de ploeg van Dick Lukkien. Bovendien zorgde hij voor de eerste eredivisietreffer van de club door op bezoek bij ADO Den Haag van afstand raak te schieten. In totaal kwam Bijl tot 129 wedstrijden voor FC Emmen, waarin hij twaalf keer scoorde.

Michel Jansen, technisch manager van FC Emmen: “Glenn Bijl heeft de afgelopen jaren zijn waarde bewezen in de eredivisie, met name vanwege zijn loopvermogen en aanvallende kwaliteiten als rechtsback. Ik denk dat het publiek echt van hem heeft genoten en vice versa. Het is mooi voor hem dat hij nu de kans krijgt op een nieuw avontuur, dat heeft hij verdiend.” FC Emmen is Bijl dankbaar voor zijn tomeloze inzet en wenst hem heel veel succes bij zijn nieuwe uitdaging. Voorafgaand aan de wedstrijd van aanstaande vrijdag, FC Emmen-FC Eindhoven, neemt Bijl afscheid.