Coevorden – Claudia Stinne uit Aalden presenteerde afgelopen zaterdagmiddag haar debuutroman ‘Een leven op wielen’ in de ReadShop in Coevorden. Zij ging graag in gesprek met mensen en verkocht daarbij diverse exemplaren van het boek.

Claudia was eerder jarenlang operatieassistent en praktijkopleider. Na een burn-out startte zij in 2020 met haar bedrijf Gezonde Spanning Coaching als gedragscoach en leefstijlcoach.

Claudia was al jaren bezig met het boek met regelmatige tussenpozen. “Mijn oom had een hersenbloeding toen ik 11 jaar oud was. Toen merkte ik al, dat dat niet alleen impact had op mijn oom. De direct betrokkenen ondervonden er ook de gevolgen van.” Dat was voor Claudia de drijfveer om het boek te schrijven.

Inhoud

‘Een leven op wielen’ gaat over de 22-jarige Mathijs de Waard, een veelbelovend wielertalent met een profcontract. Nadat zijn focus maandenlang op het wedstrijdseizoen gericht was, komt er in het najaar eindelijk lucht om met zijn vrienden te gaan stappen. De avond loopt totaal anders dan gepland en verandert het leven van de vriendengroep ingrijpend. Toekomstplannen worden wreed verstoord. Iedereen heeft zijn eigen acceptatieproces. Hebben de vrienden genoeg veerkracht om hier doorheen te komen?

Boek even losgelaten

Claudia heeft veel research gedaan om een goed boek te schrijven. Tijdens haar onderzoek ontmoette zij in 2005 Salvador, die zelf een leven op wielen heeft. Na een hernieuwde kennismaking zijn zij sinds 2013 een stel. Claudia, een geboren Haarlemse, woonde al sinds 1998 in Drenthe en sinds 2014 woont het paar in Aalden.

“In die tijd heb ik het boek losgelaten, want ik vond dat de hoofdpersoon Mathijs geen kloon moest worden van Salvador. Het karakter van Mathijs is totaal anders dan van Salvador.”

“Het was nooit af”

Claudia had al wel de karakters in beeld. “Maar ik vond dat het nooit af was. Ik kon er niet de vinger op leggen waarom dat zo was. Ik liet het boek aan een paar vriendinnen lezen, die wat moeite hadden om de personages te plaatsen. Toen had ik het: ik heb het boek helemaal omgegooid en vanuit het ik-perspectief geschreven. Het eindresultaat heb ik naar het BoekenGilde gestuurd, die vervolgens het boek redigeert.”

Er zijn vele positieve reacties op het boek. “Een ervan is, dat een lezer liet weten pas bij pagina 200 het boek even te kunnen wegleggen”, lacht Claudia.

Ideeën

“Schrijven geeft mij veel voldoening. ik word er helemaal zen van.“ Inmiddels heeft Claudia diverse ideeën in haar hoofd voor een boek. Het verhaal over Salvador en haar zal vermoedelijk het eerst worden geschreven als novelle. Een excentrieke tante van Claudia die in Frankrijk woont, zorgt ook voor genoeg aanleiding voor een boek over haar interessante levensverhaal. Een vervolg op het boek ‘Een leven op wielen’ zit er ook in, maar dan met een ander persoon als hoofdpersoon.

Het boek is te koop bij de ReadShop aan de Friesestraat in Coevorden en bij boekhandels in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Assen, evenals bij bekende webshops als Bol.com.

Meer informatie over het boek staat op www.eenlevenopwielen.nl.

Zie ook:

Claudia Stinne presenteert debuutroman bij ReadShop