Oosterhesselen – Op de Brink in Oosterhesselen vond vanavond een bijzondere gedichtenavond plaats. Op 28 mei hield Hesselen Cultureel de verhalenavond ‘Rondom de oude toren’, vanavond was het vervolg daarop.

Tijdens de avond in mei hoopte Hesselen Cultureel bezoekers te inspireren om te gaan dichten over de verhalen of plekken in Oosterhesselen, Gees en Zwinderen. Daaraan werd goed gehoor gegeven door de inwoners en door leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisschool De Woert en het Esdal College.

In mei werden verhalen verteld over burgemeester De Kock, VIOS, jeugdsoos Paparazzo, ondernemerschap en de verhalen van Hanna Bos en Hans Lugies.

De jury, bestaande uit wethouder Bea Meppelink, Dick Blanken en Klaas van der Meulen, maakte een selectie uit de vele inzendingen. De schrijvers van de geselecteerde gedichten droegen vanavond hun gedichten voor. Zij kregen een waardebon voor Talenti in Gees. Daarnaast was er voor een aantal van hen nog een extra waardering: de gedichten waren afgedrukt op metaal. Bea Meppelink gaf uitleg bij de diverse gedichten en de bevindingen van de jury.

Vervolgens reikte Harm Jan Lesschen, voorzitter van Hesselen Cultureel, een gedichtenbundel met bijna veertig gedichten uit aan de wethouder. Lesschen meldde daarbij, dat de bijdragen verschijnen op de website van Hesselen Cultureel.

Daarna was het tijd voor een optreden van de formatie Pick ’n Shovel, een bluegrassband uit Assen. De gedichtenbundel kon worden meegenomen door de donateurs van Hesselen Cultureel. Andere belangstellenden konden ter plekke donateur worden en de bundel verkrijgen of de bundel kopen.

De culturele activiteiten in Oosterhesselen tijdens dit weekend staan in het teken van het cultuurpad, met name de trajecten Gees-Oosterhesselen en Oosterhesselen-Benneveld.

Zie ook:

Verhalenavond Oosterhesselen wordt zeer gewaardeerd

Expositie Oosterhesselen ook zondag 4 september open