Zweeloo – Na zijn succesvolle debuut met de roman ‘Krassels’ is afgelopen vrijdag ’De jongen die wilde deugen’ van Jos Govaarts uit Zweeloo verschenen. Het gaat om de tweede roman. Daarnaast schreef Govaarts al een novelle

De presentatie vond plaats in de tuin van Herberg de Aelderstroom. Govaarts overhandigde het eerste exemplaar aan Roelie Lubbers. Aanstaande zaterdag, 2 juli, is Govaarts van 14.00 tot 16.00 uur in de ReadShop aan de Friesestraat 26 in Coevorden om er zijn boek te signeren. Het boek is verkrijgbaar als paperback en e-book.

De jongen die wilde deugen gaat over Antwan. Hij is zijn jeugd ontvlucht door naar Noorwegen te verhuizen. Wanneer hij afscheid moet nemen van zijn vader, keert hij terug naar de plek waar hij is opgegroeid. Hier komen de herinneringen aan zijn jeugd in volle hevigheid terug en moet Antwan die onder ogen zien. Het aanvaarden van de gevolgen blijkt moeilijk en het is dan ook de vraag of het Antwan lukt. Het is het universele verhaal over de loyaliteit van kinderen aan ouders, vrienden aan vrienden, geliefden aan geliefden. Maar wat als er een grens wordt overschreden?

Jos Govaarts (1951) komt oorspronkelijk uit Noord-Brabant. Na omzwervingen door heel Nederland woont hij inmiddels al diverse jaren in Zweeloo. Na het voortgezet onderwijs volgt hij eerst een technische studie, maar breekt die na vier jaar af om te beginnen aan de studie geneeskunde. Hij leert er Willy-Anne kennen met wie hij inmiddels al meer dan veertig jaar samen is. Jos Govaarts is werkzaam geweest als bedrijfsarts. In zijn werk als coach merkt hij hoe veerkrachtig de mens kan zijn. Dat inspireert Jos.

Zijn debuutroman was ‘Krassels’, die in 2019 verscheen bij Godijn Publishing. In hetzelfde jaar verschenen bij dezelfde uitgeverij de verhalenbundels ‘Onthullingen’ en ‘Rafels’, waaraan Jos Govaarts bijdragen leverde. ‘De man met de rieten reiskoffer’ is een novelle, die in 2020 werd gepresenteerd.

Foto: eigen foto.