Coevorden – Stedelijk Museum Coevorden houdt samen met de Historische Vereniging Coevorden voor de derde keer de taxatiedag ‘Van grond tot zolder’ op zaterdag 2 november vanaf 13.00 uur. In en rond Coevorden vinden particulieren nog steeds archeologische voorwerpen. Daarnaast hebben veel mensen op zolder een schilderij of beeld waarover ze graag meer te weten komen.

Tijdens de taxatiedag in Het Arsenaal kunnen bijzondere objecten worden beoordeeld door leden van de Numismatische Kring Hoogeveen en taxateur Enno de Boer. De Numismatische Kring Hoogeveen is de enige vereniging in Drenthe voor verzamelaars van munten, penningen en bankbiljetten. Hoewel Alexander Moes van deze vereniging geen gecertificeerd taxateur is, is zijn kennis zeer omvangrijk en is hij in staat om diverse munten te determineren. Naast bestuurslid van de Numismatische Kring Hoogeveen is Moes secretaris van de Nederlandse vereniging voor papiergeldverzamelaars. Zijn bijzondere kennis gaat voornamelijk uit naar Drentse munten, penningen en bankbiljetten.

Om wachtrijen te voorkomen wordt de middag voor aanmeldingen van de taxatie door Enno de Boer in drie blokken verdeeld: 13.00 tot 14.00 uur, 14.00 tot 15.00 uur en 15.00 tot 16.00 uur.

Aanmelding

Bezoekers die hun object willen laten taxeren, kunnen zich via e-mail voor één van de drie tijdvakken opgeven. Dat kan tot 31 oktober  via info@museumcoevorden.nl.

Verzocht wordt om daarbij informatie over het soort object te geven. Per aanmelding kunnen maximaal vier objecten worden getaxeerd. Voor de taxatie door Alexander Moes geldt een vrije inloop. Let op: om deel te nemen aan de taxatie dient ter plekke een museumentreeticket te worden gekocht aan de balie in Het Arsenaal.