Gees – Op de website van Gees staat, dat ook rond Gees de wolf lijkt huis te houden. “Afgelopen week zijn in de omgeving van het Boermarke wandelommetje, halverwege het zandpad Gees-Zwinderen richting Geeserstroom, resten van een opgevreten schaap gevonden en enkele schapen die onder het bloed zaten en in de hals waren aangevreten. Eigenaar Reint Benak weet bijna zeker dat het om een wolf gaat en doet melding bij het meldpunt dat daarvoor is bedoeld”, zo staat te lezen.

Ook in de omgeving van het wandelpad op de Hooge Stoep zijn onlangs schapen aangevallen. Het vermoeden is, dat een wolf de schade heeft aangericht. Inmiddels is daar door Staatsbosbeheer de afrastering verhoogd om grotere schade te voorkomen.

Wie rond Gees kleinvee heeft lopen wordt aangeraden om alert te zijn en zo snel mogelijk melding te doen. Houd er rekening mee dat dit binnen 24 uur moet en dat het meldpunt niet altijd telefonisch bereikbaar is. Meldingen kunnen worden gedaan bij BIJ12 via telefoonnummer 085-4862222 (elke dag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur, in het weekend wordt doorgeschakeld naar een consulent van BIJ12.