Regio – Diverse ijsverenigingen zijn druk met de voorbereidingen om de ijsbaan open te kunnen stellen. Dat geldt voor onder andere IJsvereniging Goringbosch in Gees en IJsvereniging Nooitgedacht in Wachtum zijn druk met de voorbereidingen op het openen van de ijsbaan. Verder zijn ook de ijsverenigingen in Steenwijksmoer en Sleen druk bezig.

“Het koufront staat voor de deur en we treffen momenteel de laatste voorbereidingen voor de ijsbaan”, zo staat op de Facebookpagina van Gees. “In verband met corona is de kantine niet open, wel zijn koffie, chocolademelk en thee verkrijgbaar bij het loket.”

Ook IJsvereniging Nooitgedacht in Wachtum kijkt uit naar de komende periode.

Dalen niet

In ieder geval kan er niet geschaatst worden in Dalen. De ijsbaan staat niet onder water. “Vanwege corona is er een protocol opgesteld door de KNSB, die is goedgekeurd door de veiligheidsregio. In theorie zou de ijsbaan open mogen met inachtneming van het opgestelde protocol. Als bestuur hebben we hierover vergaderd.” De conclusie is, dat het voor de vereniging niet haalbaar is om de baan op een veilige en verantwoorde manier voor de schaatsliefhebbers open te stellen.