Coevorden/Dalen – Sabine Blaauwgeers uit Dalen had vanochtend een afspraak bij de gemeente over het EK Wielrennen. Nietsvermoedend was zij in gesprek met Alieke Wijnholds toen wethouder Joop Slomp opeens binnenstapte. Hij vertelde, dat zij vanuit Gezond Dalen was voorgedragen als sportheld.

“Zij heeft ons initiatief Gezond Dalen opgezet en is zeer actief om mensen op een sportieve manier samen te brengen en in beweging te brengen. Zij is de spin in het web en organiseert met zoveel passie evenementen, zorgt voor passende oplossingen voor mensen die wel willen sporten, maar het niet kunnen financieren en verzorgt mede de mogelijkheid om topsporters te bewegen. Sabine is een sportheld in hart en nieren!”, zo luidde de motivatie.

Sabine was totaal overrompeld door deze erkenning, die vergezeld ging van een fraai boeket.

Gezond Dalen helpt mensen om meer te bewegen. Of je nu oud of jong bent, niet aangeboren hersenletsel hebt of kampt met andere gezondheidsklachten: Gezond Dalen wil samen met iedereen bewegen in een passende vorm.

Acht sporthelden

Het totaalaantal sporthelden van dit jaar is daarmee op acht gekomen. De andere zeven sporthelden werden al eerder in het zonnetje gezet. Dat zijn Rieky Schuiling en Natasja Hoogeveen (Germanicus), Sander Korterink en Roelien van Goor (CSVC), Erik Steunenberg (Spirula), Henk de Roo (TTV De Roppers) en Jan Seubring (Zwembad Zweeloo). Het was voor het derde jaar op rij dat de gemeente op pad ging om sporthelden te bezoeken.

Zie daarvoor de artikelen onder de foto.

Zie ook:

Eerste vier sporthelden verrast (er volgen er meer)

Twee sporthelden waren totaal overrompeld

Jan Seubring benoemd tot Sportheld