Coevorden – De gemeente Coevorden is in deze periode weer op pad om Sporthelden in de gemeente Coevorden in het zonnetje te zetten net als de voorgaande jaren. Vanavond werden vier Sporthelden bezocht, later volgen de andere Sporthelden. Zij weten van niets en worden totaal verrast.

Sporthelden zijn vrijwilligers die zich met tomeloze energie inzetten voor hun club en daardoor onmisbaar zijn. Zonder hen ligt het verenigingsleven stil. Kandidaten konden worden aangemeld bij de gemeente.

Rieky Schuiling – Germanicus

De eerste die werd bezocht was Rieky Schuiling bij haar woning in Dalen. Zij was overrompeld door de blijk van waardering, die zij kreeg uit handen van sportwethouder Joop Slomp. Rieky is bijzonder actief bij Germanicus. “Je mag haast wel een bed neerzetten op De Pampert”, aldus dochter Lisette. Rieky is bijna dag en nacht bij Germanicus te vinden. “Niets is haar te gek, van munten verkopen op het Hemelvaartstoernooi, kantine schoonmaken na de feestjes, theezetten in de pauzes tot wasjes tussendoor draaien en elke week kleedkamers schoonmaken.” Namens het bestuur van Germanicus bracht Jens Dost de felicitaties over en liet dat net als gemeente vergezeld gaan van een bloemetje.

Sander Korterink/Roelien van Goor – CSVC

Daarna togen wethouder Joop Slomp en Nicole Donkervoort van de afdeling communicatie naar sportpark Klinkenvlier om Sander Korterink en Roelien van Goor te verrassen. Ook zij waren overdonderd door dit gebaar. Dat gebeurde in aanwezigheid van vrijwilligerscoördinator Tim Oldewening. “Het paar Sander en Roelien is al jaren actief om alles in en rond de kantine te verzorgen, dag en nacht staan zij paraat. Elke week zorgen ze dat de kantine bevoorraad is en met elk evenement is alles top voor elkaar”, zo luidde de aanbeveling richting gemeente.

Erik Steunenberg-Spirula

De volgende op de lijst was Erik Steunenberg van Spirula, de Coevorder vereniging voor Onderwatersport. Steunenberg is sinds 1993 lid van Spirula in Coevorden. Sinds 1996 is hij onafgebroken secretaris van de vereniging. Hij is steeds de drijvende kracht en organisator geweest voor tal van evenementen en activiteiten en was jarenlang zeer actief duiker. Daarnaast is Erik bij nagenoeg elke training op vrijdagavond aanwezig als trainer of als assistent.

Joop Slomp werd vergezeld door de medebestuursleden van Erik, Johan Smidt (voorzitter), Wilko van Faassen en Henry Seinen die gebak hadden meegenomen.