Coevorden – Net als afgelopen maandagavond ging sportwethouder Joop Slomp vanavond op pad om sporthelden in het zonnetje te zetten. Ditmaal bezocht hij Natasja Hoogeveen-Faber van Germanicus en Henk de Roo van TTV De Roppers in Dalerpeel. Natasja en Henk zijn vrijwilligers die zich volop inzetten voor hun club. Verenigingen en hun leden konden sporthelden voordragen. Er volgen binnenkort nog een paar sporthelden.

Natasja Hoogeveen-Germanicus

Natasja Hoogeveen-Faber kreeg thuis bezoek. Zij is al jaren actief vrijwilliger voor Germanicus. “Zij is actief supporter van de club en is bij alle wedstrijden van het eerste elftal aanwezig. Ze verzorgt bij de uitwedstrijden altijd de broodjes voor in de bus. Ook zit ze in de activiteitencommissie en doet regelmatig hand-en-spandiensten. Bij thuiswedstrijden is ze een geweldige gastvrouw. Zij zorgt goed voor de aanwezigen van de thuis- en uitclub, scheidsrechters, bestuursleden en speakers. Als je het over clubliefde hebt, daar is Natasja een perfect voorbeeld van”, zo luidde de aanbeveling. Niet alleen kreeg zij van Slomp een bord en bloemen, ook van voorzitter Vincent Kleine van Germanicus kreeg zij felicitaties en een boeket.

Henk de Roo-TTV De Roppers

Een tweede bezoek werd afgelegd aan het clubgebouw De Gesinus Veste van Touwtrekvereniging De Roppers in Dalerpeel. Nog nietsvermoedend vertelde hij vol enthousiasme over de club en de behaalde successen. Henk de Roo werd totaal overrompeld. Hij had deze eer zeker niet zien aankomen. In aanwezigheid van bestuurs- en verenigingsleden maakte Slomp bekend, dat ook De Roo sportheld van de gemeente Coevorden is. Henk is al sinds de oprichting in 1979 lid van De Roppers. Henk is momenteel de vaste coach van het herenteam. Samen hebben ze reeds vele prijzen gewonnen. De kers op de taart was het kampioenschap tijdens het 3-bondentoernooi 2023, het eindtoernooi van de touwtrekbonden/-organisaties in Nederland.

Zie ook:

Eerste vier sporthelden verrast (er volgen er meer)