Emmen/Coevorden – In de nieuwe radioprogrammering van ZO!34 wordt vanaf aanstaande vrijdag 8 september de gloednieuwe late night show Veel te Phil gelanceerd. Dit programma wordt gepresenteerd door oud-radiopresentator Philip Pietrzak van Radio Loco in Coevorden, die na twintig jaar afwezigheid zijn radio-rentree maakt bij ZO!34.

Iedere vrijdagavond tussen tien uur ‘s avonds en middernacht -na de FC Emmen wedstrijd in het programma ZO!34 Sport- gaan alle remmen los en ‘mag Phil doen wat hij wil’ op ZO!34. In een mix van actualiteiten en absurditeiten wordt het nieuws van de afgelopen week op eigenzinnige wijze gepresenteerd door de 46-jarige radiomaker uit Schoonebeek, die als missie heeft om originele radio te maken in een wekelijkse vrije vorm van performance-art op de zender van ZO!34.

Dit alles wordt omlijst met muziek die de ‘volwassen muziekliefhebbers’ zal aanspreken: veel nieuwe releases, maar ook deep-cuts en obscuurdere covers en albumtracks. Denk aan 3FM uit de periode van het gele kuikentje en alternatieve pop en rock à la KINK FM, jaren ’90: muziek die de serieuze popliefhebbende 40-plusser zal heugen. Het kan letterlijk alle kanten op: van jazz tot funk – van blues tot metal.

De eerste uitzending van komende vrijdag belooft al een spektakel te worden, dat voor de gelegenheid óók live te bekijken is via het ZO!34 televisiekanaal. De debuutuitzending wordt officieel geopend worden door burgemeester Renze Bergsma van de gemeente Coevorden, die de voormalig radiomaker van Radio Loco op ludieke wijze zal ‘inaugureren’. Het is tevens een mooie gelegenheid om met de ‘nieuwe’ burgervader van Coevorden kennis te maken en een tussentijdse evaluatie te maken.

Daarnaast komt de kersverse kinderburgemeester Kirsten Alting uit Emmer-Compascuum namens de gemeente Emmen op bezoek komen om haar Coevorder collega bij te staan voor de feestelijke opening.

In het tweede uur is er vooral aandacht voor muziek: Julian Peeters van hiphopcollectief MMZ komt langs om de 50 Years of Hip Hop stage op de Uitmarkt in Emmen (zaterdag 9 september) te promoten. En als klap op de vuurpijl komt zanger Edwin Bos uit Schoonebeek de huidige Weekschijf van ZO!34 ‘Water is pas lekker’ live uitvoeren!

Philip Pietrzak zegt over zijn nieuwe programma bij ZO!34: “In mijn eerste eigen show sinds twintig jaar krijg ik van ZO!34 carte blanche om weer unieke, creatieve en vooral spraakmakende radio te maken: vrije muziekkeuze, meer achtergrond en diepgang, experimentele lange vorm interviews met interessante (actuele) gasten. Nieuws, sport, kunst en cultuur maar dan met een ‘twist’: gecontroleerde chaos en absurde humor. De luisteraar van ZO!34 zal ondanks het late tijdstip zéker niet in slaap vallen!”