Dalen – Rotaryclub Coevorden houdt op zaterdag 16 oktober van 12.00 tot 17.00 uur de eerste fruitpersdag in Zuidoost-Drenthe. Die wordt gehouden op het evenemententerrein aan de Thijakkerstraat/hoek Burgemeester Fonteinstraat in Dalen. Bovendien is er een herfstmarkt.

Het is oogsttijd van het fruit en wie wil, kan die dag het fruit laten persen tot heerlijk sap. Rondom deze activiteit is er nog veel meer te doen. Daarvoor is samenwerking gezocht met vele partijen in de regio.

De marktkramen zijn beschikbaar gesteld door de woonwijkcentra Selkersgoorn en De Schutse. Aanwezig zijn een bijenvereniging, een stand met koolzaadolie, vuurbuizen, boerderijwinkel Wolting uit Zwinderen, molen De Bente, herfststukjes, pompoenen en kalebassen van Garming uit Dalen, wijnhandel en meer Lalie uit Dalen, Floor Velthuis creatief met posters en kaarten, Noordpool IJs, de snackwagen van Hans van der Veen uit Dalen, restaurant De Baander uit Dalen,

Molen De Bente, een knutselwinkel uit Dalen en Promotie Dalen. Rotaryclub Coevorden zorgt voor een stand met koffie, thee en zelfgebakken taart. Daarnaast zijn er lekkernijen als schinken, appelmoes, pruimengelei, aardbeienjam, appels en peren, pannenkoeken en knieperties. Voor kinderen staan er springkussens. Bovendien is er livemuziek van Retro met muziek uit de jaren zestig en zeventig. De band bestaat uit zanger/gitarist Roel Luchies (The Scandals), gitarist Harry Kieft (Yolly Strings) en toetsenist Henk Stevens en drummer Harry Sommer (De Zamora’s).

Goede doelen

De opbrengst van de fruitpersdag en herfstmarkt zijn voor Stichting Kennet in Zwinderen en Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe. Stichting Kennet biedt een week lang gratis kamperen aan voor mensen die het niet zo breed hebben en die een week er tussenuit eens verdienen. Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe organiseert vakantieweken voor kinderen die door omstandigheden niet op vakantie gaan en dat juist goed kunnen gebruiken.