Coevorden – Plaza Sportz op sportpark Klinkenvlier bestaat inmiddels alweer ruim een jaar. De opening was op 25 november 2022 en sinds die tijd is er heel wat gebeurd. “Alle veranderingen waren al wel klaar”, vertelt bedrijfsleider Jos Langeland, “maar we hebben daarna nog de puntjes op de i gezet.” Jos is uitermate tevreden, want inmiddels zijn er veel nieuwe bezoekers gekomen. “Steeds meer mensen weten ons te vinden en dat geldt ook voor bedrijven.”

“Als je kijkt hoeveel leuke dingen we doen en er komen veel nieuwe mensen: dan is dat het grootste compliment”, vindt Jos. “Eerder was er een kantine in het gebouw, maar dat hebben we veranderd in een grand café en een restaurant met een mooie dinerkaart.”

Padel

Padel is helemaal hot en Plaza Sportz beschikt over drie dubbelbanen en een singlebaan voor padel. “Mogelijk”, vervolgt Jos, “gaan we de tennisbanen nog vervangen door padelbanen. De tennisbanen zijn alleen in de wintermaanden bezet, daarna gaan de tennissers weer naar buiten. Padel is zo populair, dat je echt tevoren moet reserveren voor de banen. Het zou mooi zijn als er ook nog buitenbanen bij komen.” Privélessen zijn ook mogelijk.

In2Dance

Dat dansstudio In2Dance intrek heeft genomen in Plaza Sportz is een gouden greep gebleken. Jos: “Daardoor ontstaat reuring, doordat ook ouders en grootouders meekomen. In maart vond de dansshow Move IT plaats in Plaza Sportz, die een groot succes was.

Bowlingbanen

De bowlingbanen werden vorig jaar ook vernieuwd. Bowlingvereniging Coevorden is de vaste gebruiker. “Dat gaat ook heel goed, elke woensdagavond zijn de bowlers er, in februari wordt het eerste open toernooi gehouden en natuurlijk was er al het Ganzenbowlingtoernooi”, vertelt Jos. Ook in deze ruimte is volop gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Restaurant

In het restaurant is het goed toeven. Op de menukaart staan mooie gerechten waarvoor chef-kok Dennis Hidding en de horecamedewerkers garant staan. “Dineren in het restaurant of wat nuttigen in het grand café is ook mogelijk zonder te sporten, maar het kan natuurlijk ook in combinatie met padel of bowlen.”

Plannen

Jos wil zich komend jaar ook actiever opstellen richting het bedrijfsleven en hij wil zich inzetten voor het doorontwikkelen van feesten en partijen. Eerder stond in een aparte ruimte, de cave, een biljart. Dat is verwijderd en daarvoor in de plaats stat er nu een grote vergadertafel. “De ruimte is wat afgescheiden van de rest en is geschikt om er vergaderingen of privéfeesten te houden.”

Jos en alle medewerkers kijken heel tevreden terug op afgelopen jaar, maar zitten ook nog boordevol plannen.

Meer informatie staat op www.plazasportz.nl en op de Facebookpagina.