Coevorden – In de Friesestraat-Noord zijn de eerste contouren zichtbaar van de herinrichting van dit deel van de straat, waar straks auto’s worden toegelaten. De herinrichting van dit deel moet medio augustus zijn afgerond.

Het kernwinkelgebied bestaat uit de complete Friesestraat (voor de Gansehof geldt alleen de winkels aan de Friesestraatzijde) en de Bentheimerstraat tussen de Markt en Rijnsestraat/Tuinstraat. Door het toelaten van auto’s krijgt de Friesestraat-Noord een wat andere inrichting dan de rest van het kernwinkelgebied. Zo komen er zeven parkeerplaatsen. Door dit besluit blijft de omvang van het kernwinkelgebied gehandhaafd, wel wordt de voetgangerszone kleiner. De Bentheimerstraat tussen Rijnsestraat/Tuinstraat en Spoorhavenstraat/Oostersingel is geen kernwinkelgebied, maar krijgt wel een nieuwe inrichting.

Zoals afgelopen week bekend werd, was de verwachting dat ondernemers uit de Sallandsestraat zouden verhuizen naar het kernwinkelgebied. Echter, deze ondernemers hebben geen plannen in die richting.

De herinrichting van de Friesestraat, de Bentheimerstraat vanaf de Markt tot de Oostersingel/Spoorhavenstraat, Sallandsestraat en een deel van de Kerkstraat moet medio oktober klaar zijn. Pas daarna worden de Schoolstraat, de Bakkersteeg en de uitrit naar de Wilhelminasingel aangepakt. Als dat is afgerond, wordt tijdens winkeltijden autoverkeer toegestaan in de Friesestraat-Noord en Schoolstraat.

Wie vragen heeft, kan terecht op het spreekuur van de aannemer.

Lees ook:

Aanpak centrumstraten is fasegewijs