Holsloot – Sonja Pol-Vleerlaag van de Christian Pol Foundation droeg zaterdagochtend twee speeltoestellen over aan Logeerhuis Klein Drenthe. Van de speeltoestellen wordt reeds volop gebruikgemaakt.

Christian Pol uit Dalerveen overleed in 2010 op 13-jarige leeftijd aan een hersentumor. Zijn ouders René en Simone Pol richtten de Christian Pol Foundation. Deze stichting staat zieke kinderen en hun ouders bij en laat wensen uitkomen. op

Vorig jaar was Simone Pol op de open dag van Logeerhuis Drenthe aan de Schoolstraat 18 in Dalerveen en de stichting besloot daarop een trampoline en een nestschommel te schenken voor de cliënten van het logeerhuis.

Dit logeerhuis biedt plek aan kinderen en jongeren van 4 tot 16 jaar oud. “We hebben”, vertelt Desi Meijer-Klein Gunnewiek, “sinds april 2019 het Logeerhuis Klein Drenthe. We bieden allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren met autisme, ADHD, hechtingsproblematiek of met een verstandelijke beperking. Om het weekend komen de kinderen bij ons en in deze coronatijd zelfs elk weekend. We doen allerlei activiteiten. Zo gaan we zaterdagmiddag zandkastelen bouwen op het Ermerstrand en we gaan regelmatig het bos in. Hier op het terrein is ook van alles te doen, net als in het groepsverblijf.” Daar is niet alleen een grote zaal, maar zijn ook de slaapverblijven. “Er komen vaak dezelfde kinderen en zij slapen elk weekend in hun eigen bed”, vertelt Desi.