Coevorden – Loopgroep Coevorden hervat vandaag, maandag 11 mei de trainingen. Wel zien de trainingen er anders uit dan voorheen. Gezondheid en verantwoord sporten staan voorop en de richtlijnen van het RIVM, het NOC*NSF en het Drentse sportprocol worden in acht genomen.

De trainingen op maandag en woensdag zijn voorlopig niet in het stadspark trainen, maar op De Holwert. Voorafgaand aan de training plaatst elke trainer een melding plaatsen in de
INFO-app van de loopgroep. Om aan de training deel te nemen, moeten de lopers zich tevoren aanmelden bij de trainer. Zo is duidelijk hoeveel mensen er komen en kan de training goed worden voorbereid. Ook is dan bekend wie wanneer op de training is geweest indien achteraf onverhoopt een sporter coronabesmet bleek te zijn. De gegevens worden niet verspreid door de trainers én dienen alleen voor de coronabestrijding.

Het is de bedoeling, dat de lopers elkaar coachen in het houden van voldoende afstand tijdens de trainingen. Vooral bij de warming-up, loopscholing en coolingdown vraagt dit om discipline. De trainer houdt toezicht of de regels worden nageleefd. De oproep is om gehoor te geven aan eventuele aanwijzingen en begrip te hebben voor deze extra taak. Er is geen publiek welkom bij de trainingen.

Voor en na de training dient desinfecterende handgel te worden gebruiken. De trainers zorgen ervoor, dat handgel en keukenpapier beschikbaar zijn. Wel is het verzoek om dat vooral thuis te doen. Spugen op of langs de baan is verboden gezien de gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Neem daarom zelf zakdoeken en desinfecterende handgel.

De dagen en de tijdstippen van de trainingen zijn ongewijzigd:  maandag 19.00-circa 20.00 uur, hardlooptraining; dinsdag 19.00 tot circa 20.00 uur, wandeltraining; woensdag 19.00 tot circa 20.00 uur, hardlooptraining; donderdag, jeugd; zondag 10.00 tot circa 11.00 uur, L!ght.

Tot slot gelden de algemeen geldende regels: blijf thuis bij milde gezondheidsklachten, ook als het iemand uit het gezin betreft; zorg voor goede hygiëne; houd afstand.

De Athletic Champs zijn ook weer begonnen met de trainingen.

Athletic Champs trainen weer na meivakantie