Coevorden – Met een fraaie historische modeshow op zondagmiddag in De Fabriek van Theater Hofpoort werd de Regenboogweek ‘Coevorden bekent kleur’ afgesloten. Het Diversiteitsplatform en medeorganisatoren kunnen terugkijken op een week, waarin de activiteiten heel goed werden bezocht.

De show van vanmiddag was georganiseerd door Stedelijk Museum Coevorden samen met Theater Hofpoort en Diversiteitsplatform Coevorden. Rik Klaucke, de nieuwe directeur van het museum, nam de opening voor zijn rekening.

De speaker van de show was Albert Kool van Stichting Oud-Oranje. De show toonde kleding door alle emancipatiegolven heen van circa 1810 tot en met de jaren zeventig van de afgelopen eeuw. De kleding werd getoond door modellen uit de gemeente Coevorden, dus er zaten heel wat bekende gezichten bij. Het publiek genoot in goedgevulde zaal van De Fabriek niet alleen van de kleding, maar maar ook van de uitleg van Kool. Stichting Oud-Oranje uit Assen is in bezit van tot in detail nagemaakte kostuums. De show werd afgesloten door Robert Braam uit Oosterhesselen in zeer fraaie kleding. Niet alleen deed hij mee aan de show, ook zorgde hij voor alle pruiken.

Zeer tevreden

Jerry Stoker van het Diversiteitsplatform blikte nog kort terug op de activiteiten van de afgelopen week: de expositie in Kunst op Vijf (nog te zien tot het einde van deze maand), de spectaculaire opening met veel dans en sport, de regenboogkerkdienst, een film, de voorstelling (S)Experiment van Kirsten van Teijn, de pubquiz in Vancouver, de besloten voorstelling in woonwijkcentrum De Schutse, het ‘theatercollege’ van Splinter Chabot, de regenboogbraderie (“die wel wat meer regenbogen had moeten laten zien”) en deze fraaie modeshow. Stoker is alleszins tevreden met zeker duizend inwoners die actief betrokken waren bij de activiteiten.

Het Diversiteitsplatform werd in 2017 opgericht toen Coevorden Regenbooggemeente werd en bestaat uit leden van raadsfracties, Jongerenraad Coevorden, het COC en maatschappelijke organisaties. Het platform adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over diversiteit, discriminatie en acceptatie en doet voorstellen voor activiteiten en nemen initiatieven om diversiteit in de gemeente te vieren en zichtbaar te maken. Wie meer informatie wil, kan bellen naar Anneke Welink (gemeente Coevorden), 06-43282226, of Saskia Kluwen (Hofpoort/De Fabriek), 06-30929192.

Zie ook onderstaande artikelen en de Facebookpagina van het Diversiteitsplatform:

Burgemeester: “In Coevorden mag je zijn wie je bent”

Coevorden bekent kleur: “En dat wordt tijd!”

(S)Experiment in Coevorden geslaagd

Splinter Chabot maakt onuitwisbare indruk