Dalerpeel/Steenwijksmoer – De eerste dag van de voetbalspeldriedaagse van NKvvProtos kan de geschiedenisboeken in. Op het sportpark van NKVV in Dalerpeel hadden de jongste teams zaterdag een geweldige morgen met een voetgolftoernooi.

Onder een perfect zonnig wolkendek was het de ochtend van precisie: het was de bedoeling om de bal in zo weinig mogelijk passes in het doel werken. Dat doel kon een ring, regenton of zelfs een afvalcontainer zijn. Via het hoofdveld ging het parcours over het pupillenveld richting veld twee. Daarna vervolgden de kinderen hun route door het natuurgebied, direct achter het sportpark. In de Beleeftuin zat het  jeugdbestuur klaar met wat te drinken. Na afloop kon de balans worden opgemaakt en maakte spelleider en jurylid Patrick Biesbrouck de eindstand bekend.

De teams JO15, JO17, MO19 en JO19 kwamen zaterdagochtend bijeen op het sportpark van vv Protos in Steenwijksmoer. Daar had de commissie van de voetbalspeldriedaagse vier velden uitgezet. Een aangenaam zonnetje zorgde ervoor, dat menig trainingsjasje op de omheining belandde.

De voetbalspeldriedaagse gaat verder op zaterdag 15 mei. Meer foto`s zijn te zien op de Facebookpagina van NKvvProtos.

Tekst en foto’s: Klaas Veldhuis.