Aalden – Het altijd gezellige Folk veur Volkfestival in Oud-Aalden staat op het programma voor zaterdag 17 juni. Om 16.00 uur gaat het festivalterrein in de hof van Schepers open. De gasten worden verwelkomd met gezellige klanken van het folkduo Na Fir. LOL is ook vanaf 16.00 uur op het terrein aanwezig met een superleuk kinderprogramma. Een aantal lokale muzikanten krijgt bovendien een podium aan het begin van het festival.

Volluk

Hierna kunnen echte folkliefhebbers hun hart ophalen met het optreden van Volluk met Ierse en Schotse muziek, maar dan van Hollandse bodem. Deze vijf muzikanten van de Veluwe komen samen om de traditionele muziek te spelen, echter wél met een eigen tintje. De Ierse en Schotse folk kent inmiddels veel fans in Nederland, maar ook mensen die onbekend zijn met de muziek spreekt het aan.

Maurice van Hoek en band

Vervolgens betreedt Maurice van Hoek met zijn band het podium. Deze singer-songwriter met ijzersterke vocalen en gitaarspel brengt samen met zijn band een brede rootssound; van kleine melancholische liedjes en seventies westcoast pianoballads tot slepende bluesy songs, mid-tempo rockers en bluegrass. De afgelopen jaren heeft Van Hoek veel samengewerkt met andere artiesten onder wie Douwe Bob. Van Hoek is een veelzijdige artiest en dat is te horen op zijn albums.

JP & The Seeger Sessionband

Rond zonsondergang vult JP & The Seeger Sessionband het podium. De veertienkoppige band onder leiding van JP de Klerk blaast de band het publiek omver met een mix van americana, country, gospel, New Orleans jazz en alles daar tussenin. Dit belooft een waar muzikaal spektakel te worden.

Squander Squad

Squander Squad is de stevige afsluiter van het festival. Dit is een unieke folkband die elk podium op stelten zet met een mix van (Ierse) folkrock, klezmer, balkan en country. Niets is te gek. De strak in de hoogste versnelling gespeelde folkrock en de dronken zeemanswalsjes missen hun doel niet. Als ook de dwarsfluit invalt is het feest compleet. Voetjes van het gras!

Stille Knip

In de late uurtjes gaat De Stille Knip open waar JP Hoogendijk en de huisband optreden. Verder is er dit jaar voor het eerst een speciale wijnbar in FvvF-stijl op het terrein.

Kleurplaat

In het boek ‘Sweel en de Zweelers’ staat een prachtige foto van het festival, gemaakt door Hans Jansen. Aan de hand daarvan is een grote kleurplaat gemaakt. Bezoekers kunnen met de aanwezige kwasten en verf de foto inkleuren in de stijl van Van Gogh. Immers, ook Aalden en Zweeloo staan dit jaar in het teken van Van Gogh. Deze kleurplaat krijgt jaarlijks een plek op het festival.

Veurvercoop

De ‘veurvercoop’ is bij de plaatselijke Coop in Aalden. In de voorverkoop kosten de kaarten 15 euro voor festivalgangers vanaf en 4 euro voor kinderen van 4 tot en met 15 jaar. De prijzen aan de kassa op de dag zelf zijn respectievelijk 20 en 5 euro. Online zijn ook kaarten te koop via de website van Folk veur Volk.