Coevorden – Noorden Reizen houdt inmiddels de jaarlijkse Magisch Drenthe Tour. Het thema is dit jaar ‘Van kasteel tot klooster, een grenzeloze tour!’

Elke donderdag tot en met september is deze verrassende tour. Dat betekent, dat die wordt gehouden op 29 juli, 5, 12, 19 en 26 augustus en 2, 9, 16, 23 en 30 september. De start is traditiegetrouw om 13.00 uur bij sportaccommodatie De Swaneburg aan De Pampert 2. De terugkeer is rond 17.00 uur.

De tour voert door het grensgebied van Drenthe en Duitsland en gaat door dorpen, bossen en landbouwgebieden. De gids vertelt onderweg over de geschiedenis en bijzonderheden van het gebied.

Route

Vanuit Coevorden rijdt de bus naar Zuidbarge via Wilhelmsoord, in het Nedersaksisch bekend als Loeksham. Langs de molen van Omvlee rijdt de bus via Klazienaveen-Noord en Emmer-Compascuum naar het Hotel Boschhuis in Ter Apel, waar koffie en gebak klaarstaan. Het hotel staat bij het bekende klooster in Ter Apel. Er is voldoende tijd om een wandeling rond het klooster te maken. De rit wordt vervolgd en gaat naar Rütenbrock in Duitsland. Tot slot staan Twist en Neugnadenfeld op het programma. In Neugnadenveld vonden Poolse Hernhutters een veilig heenkomen na de Tweede Wereldoorlog.

Maatregelen

In verband met de coronamaatregelen is het dragen van een mondkapje in de bus en tijdens het in- en uitstappen verplicht. Daarnaast wordt iedereen gevraagd om vooraf een gezondheidsverklaring in te vullen. En: neem uw ID-bewijs of paspoort mee, omdat de route deels door Duitsland voert.

Deelname kost 17 euro p.p., dat is inclusief de busreis en koffie/thee met gebak. Boeken kan op de website van Noorden Reizen via deze link.

Informatie

Meer informatie over Noorden Reizen staat op de website en op de Facebookpagina van Noorden Reizen. Bellen of mailen kan ook: 0524-524137, info@noordenreizen.nl.