Coevorden – De Regenboogweek in Coevorden is vanmiddag op de gezellig drukke Markt officieel geopend door burgemeester Renze Bergsma, die zorgde voor een krachtige toespraak.

“Geef de liefde door”

“In Coevorden mag je zijn wie je bent. Je mag houden van wie je wilt houden”, zei hij en richtte zich daarna vooral tot de kinderen: “Zien jullie die vlag op het gemeentehuis? Iedere keer als je die ziet, kun je denken dat je mag zijn wie je bent. Al die kleuren staan ook voor jouw dromen. En wat staat er aan het einde van de regenboog? Een pot goud! Die staat voor liefde. Liefde, die je mag doorgeven aan al je vriendjes en je vriendinnetjes.”

De complete toespraak is te zien en te horen in het eerste filmpje na de foto’s.

Vervolgens zorgden de dansers van In2Dance voor een flash mob en lieten daarna nog even zien wat hun danstalenten zijn. Kinderen hadden samen met de Buurtsportcoaches Youri Vendrig en Patrick Ridderbos een kunstwerk gemaakt. Dat werd na het officiële gedeelte aangeboden aan de Diversiteitsplatform Coevorden, dat de Regenboogweek heeft georganiseerd. Burgemeester Renze Bergsma waardeerde dat zo, dat het kunstwerk de komende week in zijn kantoor hangt.

Onder alle foto’s en filmpjes staat nog een artikel met informatie over de activiteiten in de komende week. De ondernemers in het centrum zorgen zaterdag 16 oktober bovendien nog voor een Regenboogbraderie.

Zie ook:

‘Coevorden bekent kleur’: uitvoerig programma in Regenboogweek