Coevorden – De intocht van Sinterklaas en de Pieten is al jaren een succesnummer in Coevorden, dat enorm veel mensen trekt.

Nieuwe opzet

Het Centrummanagement en de activiteitencommissie van het centrum willen graag dat het evenement dé sintintocht van de regio wordt. Zij beloven daarom een compleet nieuwe opzet voor de intocht bij de haven op zaterdag 13 november om 14.00 uur.

De organisatie is daarmee in andere handen gekomen. Het Sinterklaasjournaal vervalt daardoor.

Spectaculair

Centrummanagement laat weten: “Dit jaar is er een spectaculaire intocht van Sinterklaas in de Haven van Coevorden met meer dan zestig Pieten, een rondtocht door het centrum en daarna een feestelijke afsluiting op de Markt.”

Eigentijds

“Het evenement wordt een eigentijds sinterklaasfeest in de sfeer en beleving van ‘Coevorden, Stad van Strijd’. De aankomst is met historische boten dankzij Havenvereniging Coevorden.  Sinterklaas en de Pieten gaan met historische auto’s en de Schutterij van Koeverden door het centrum. Dit draagt bij aan het beeld en verhaal van Coevorden. Er wordt samengewerkt met lokale partijen zoals Havenvereniging in Coevorden en dansschool In2Dance. Verder zijn er een Pietenband, een dweilorkest, een tractor, roeiboten en historische wagens.”

Foto: Wilmar Dik, www.reclamebeeld.nl