Gees/Zwinderen – Toneelvereniging De Hildespeulers heeft weer een toneelstuk ingestudeerd. Ditmaal is dat ‘Mans Drup in de knup’. Het stuk in dialect, een klucht in drie bedrijven, wordt ten tonele gebracht op zaterdag 5 en 12 november in De Zwerfkei in Gees. Het toneelstuk begint op beide avonden om 20.00 uur.

Dorpskroeg ‘De Kloet’ en eigenaar Mans Drup zijn een doorn in het oog van burgemeester Willem Scholten van Kloetenbarg. De burgemeester wil de kroeg laten slopen om op die plek parkeerplaatsen voor het nieuwe gemeentehuis aan te leggen. Drup weigert en de burgemeester, die hulp krijgt van wethouder Gijs Brands, dreigt met onteigening.

Mans krijgt veel steun van de dakloze stamgast Geert en zijn doortastende schoonmaakster Trijn Middelkoop. Op de zolder van de dorpskroeg ontdekt Trijn een kist met papieren waarop handtekeningen staan. Geert, vroeger leraar aan een gymnasium, is ervan overtuigd dat het gaat om handtekeningen van de grote Nederlandse dichter Joost van den Vondel is. Geert ontdekt zelfs enkele gedichten over Kloetenbarg. Hillie Moes, de niet al te slimme secretaresse en minnares van de burgemeester, denkt dat Joost van den Vondel een zanger is. De burgemeester ziet kansen om zichzelf en Kloetenbarg op de kaart te zetten. Hij droomt ervan om minister te worden en…. Kloetenbarg kan zomaar de culturele hoofdstad van Europa worden.

Een toegangskaart kost 7,50 euro (voor basisschooljeugd 5 euro). Kaarten zijn er alleen in de voorverkoop en dienen vooraf betaald te worden bij Jolanda Koops, Toldijk 13, Zwinderen, 0524-291699, dehildespeulers@gmail.com.

Foto: de voorbereidingen worden getroffen.