Sleen – Mevrouw Annet Veuger-Post (54) uit Sleen is zondagochtend koninklijk onderscheiden. Burgemeester Bert Bouwmeester reikte de koninklijke onderscheiding uit tijdens de OpenHuisDienst van de Protestantse Gemeente Sleen in de Ontmoetingskerk.

Annet Veuger had wel in de gaten dat er wat gaande was door de aanwezigheid van meer mensen dan anders, maar wat? Zo zag zij vele familieleden en vrienden in de kerk. Zij reageerde spontaan: “Ik ben niet eens dood en dan al zoveel lovende woorden. Maar ik vind het heel gaaf!”

Activiteiten

Annet Veuger is dertig jaar actief als vrijwilliger. Zij zet zich in voor het algemeen maatschappelijk belang en in het bijzonder het kerkelijke werk in diverse gemeenten, de laatste jaren vooral in Sleen.

Zij begon als bestuurslid en koorlid van gospelkoor De Regenboog, onderdeel van de hervormde gemeente Emmen. Nu is ze in Sleen vooral betrokken bij het jeugd- en jongerenwerk. Ze is lid van de commissie kindernevendienst en als jeugdouderling betrokken bij de organisatie van jongerenactiviteiten, zoals de zondagsschool en de catechese. Daarnaast is zij medeorganisator van een kampweekend.

Als lid van de commissie Open HuisDienst draagt zij bij aan het vier keer per jaar organiseren van een laagdrempelige dienst met als doel om meer mensen naar de kerk te laten komen.

Als mede-webmaster informeert ze zowel leden als niet-leden van de Protestantse gemeente Sleen. Daarnaast is mevrouw Veuger-Post lid van het kerkbestuur waar zij verantwoordelijk is voor de portefeuille jongeren. Tevens is mevrouw Veuger-Post lid van de kerkenraad. Dankzij mevrouw Veuger is de kerk voor kinderen en jongeren een plek waar zij gastvrij en hartelijk worden ontvangen. Daarnaast is zij betrokken bij het koor Vocation uit Sleen.