Coevorden/regio  – Het team Heel Holland Hiked van de Nationale Jeugdraad (NJR) is momenteel bezig met een tocht van 523 kilometer door Nederland. Centraal daarbij staan gesprekken over het klimaat.

Dinsdag stond de route Sleen-Coevorden op het programma. De start was bij B & B Onder de Eiken aan de Heirweg in Sleen. Enkele leden van de  Jongerenraad Coevorden liepen deze route mee, evenals vertegenwoordigers van het klimaatteam van het ministerie van buitenlandse zaken. Ook liep klimaatpsychologe en verandercoach Jeanine Pothuizen mee. Eefke van de Wouw, vertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling vanuit de NJR, nam het initiatief voor deze tocht. “Klimaatverandering is een grote zorg voor veel jongeren en heeft hierdoor ook een impact op onze mentale gezondheid. Daarom willen we naar buiten, de natuur in. Wij moeten voor de natuur zorgen maar de natuur zorgt ook voor ons”, aldus Eefke.

In Coevorden werden zij in het gemeentehuis ontvangen door wethouder Jeroen Huizing. In de raadzaal volgde een geanimeerd gesprek, waarin Huizing wat vertelde over de duurzame bouw van Hof van Coevorden. Ook zaken als de gevolgen van het stikstofbeleid voor deze regio kwamen aan bod.

Woensdagochtend was de start bij het station om koers te zetten naar Hardenberg. “Het meest opmerkelijke vonden we, dat mensen graag bereid zijn om met elkaar te praten en begrip voor elkaar willen hebben”, aldus Eefke. Daarnaast hoorden de wandelaars dinsdag over de oliewinning in dit gebied, een voor hen onbekend feit.

Wie wil meelopen, is van harte welkom. Aanmelden kan via de website van Heel Holland Hiked. Daarnaast is informatie over de NJR te vinden op deze website.

Het team van Heel Holland Hiked bezoekt onderweg scholen en haakt aan bij projecten.