Regio – De GGD Drenthe heeft vandaag de 100.000ste vaccinatie gezet sinds de start in januari op de locaties in Assen, Emmen en Hoogeveen. Overigens kunnen inwoners van onder andere Coevorden ook worden gevaccineerd bij de GGD IJsselland in de Evenementenhal in Hardenberg.

De levering van vaccins bepaalt hoeveel er kan worden geprikt. “Qua locaties en personeel zijn we al geruime tijd klaar voor veel meer”, aldus de GGD Drenthe.

GGD Drenthe heeft honderden extra mensen aangenomen voor de bestrijding van corona: voor bron- en contactonderzoek, testen, de regionale informatielijn en het vaccineren. De medewerkers vaccineren momenteel tussen de 15.000 tot 17.000 inwoners per week. Het gehele proces is een samenwerking van vele partijen, zoals Veiligheidszorg Drenthe en stewardessen van Transavia en KLM voor de ontvangst, Veiligheidsregio Drenthe/Brandweer, Wilhelminaziekenhuis Assen, het Noorderpoortcollege, apothekers en gemeenten.

Bij alle locaties heeft GGD Drenthe binnenkort 61 vaccinatie(loop)straten. Doordat de doelgroep verjongt en minder vooraf langs een arts hoeft én processen steeds efficiënter worden ingericht, is de verwachting dat straks ruim 7.100 tot ruim 8.500 personen per dag kunnen worden gevaccineerd.

Meer informatie staat op de website van de Rijksoverheid.