Foto: v.l.n.r. Youri Vendrig, Patrick Ridderbos, Mirthe Rolink, Glenn van Laar.

Coevorden/regio – Vanaf januari zijn er vier buurtsportcoaches actief in Coevorden: Mirthe Rolink, Glenn van Laar, Patrick Ridderbos en Youri Vendrig. Zij zijn alle vier werkzaam vanuit Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

Op de playground in Poppenhare vond woensdag vroeg in de middag de presentatie plaats. De buurtsportcoaches zijn herkenbaar aan hun nieuwe, rode kleding.

Patrick en Youri zijn al bekend in de Coevorder wijken en dorpen door alle sportieve activiteiten die ze het afgelopen jaar organiseerden. Myrthe en Glenn zijn op 4 januari gestart. Het Team Buurtsportcoaches is daarmee compleet en wil zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Coevorden in beweging brengen.

Beweging verbindt

Wethouder Joop Brink is blij met het nieuwe team: “Beweging verbindt, biedt ruimte in je hoofd, geeft energie en zet mensen weer midden in de maatschappij. Als gemeente zetten we nadrukkelijk in op het bevorderen van een gezonde leefstijl en het voorkomen van zorg. Dit mooie team werkt daarvoor samen met inwoners, sportverenigingen, het onderwijs en andere partners. Zij richten zich op alle doelgroepen. Peuters, kleuters, basisschoolkinderen, jongeren, volwassenen, senioren, unieke sporters, maar ook verenigingen horen hierbij!” aldus de wethouder.

Sport- en beweegaanbod

De buurtsportcoaches gaan voor een structureel sport- en beweegaanbod in het dorp of de wijk. Iedereen moet met plezier kunnen sporten en bewegen. Zij zijn de verbinder en aanjager voor het organiseren van de sportieve activiteiten in de wijken en dorpen. Toch komt het soms voor dat het huidige sportaanbod van verenigingen of andere partijen niet aansluit bij de vraag uit de buurt. In dat geval organiseren de buurtsportcoaches, met hun samenwerkingspartner een ander passend aanbod om in te spelen op de vraag.

Ondersteuning

De buurtsportcoaches zijn er voor de verenigingen in de gemeente Coevorden. Youri Vendrig: “Wij kunnen verenigingen ondersteunen op verschillende vlakken: bestuurlijk, maatschappelijk, technisch en in de uitvoering. Ons doel is de vitaliteit van de verenigingen in de gemeente Coevorden te versterken. En het verbeteren van de onderlinge samenwerking tussen verenigingen. Daarmee creëren we nieuwe kansen.”

Aanspreekpunten

Voor alle dorpen en de stad is er een buurtsportcoach als aanspreekpunt:

Schoonoord, Aalden, Zweeloo, ’t Haantje, De Kiel, Meppen, Wezup, Wezuperbrug, Benneveld: Mirthe Rolink, mrolink@mwcoevorden.nl, 06-82784374.

Dalen, Dalerveen, Wachtum, Sleen, Noord-Sleen, Erm, Holsloot, Diphoorn, Stieltjeskanaal: Glenn van Laar, gvanlaar@mwcoevorden.nl, 06-82789087.

Oosterhesselen, Gees, Geesbrug, Zwinderen, Dalerpeel, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim: Patrick Ridderbos, pridderbos@mwcoevorden.nl, 06-33319811.

Coevorden stad: algemeen, buurtsportcaoches@mwcoevorden.nl , 06-33319809; coördinator: Youri Vendrig, yvendrig@mwcoevorden.nl, 06-33319809.