Coevorden – Stichting Ganzenmarkt heeft vanmiddag een gesprek gehad met de gemeente Coevorden. “Dat gesprek is heel positief verlopen en de gemeente wil graag meewerken aan de Ganzenmarkt”, aldus voorzitter Henri van Ringen.

Er zijn wel enige aanpassingen in verband met de coronaregels en de ophokplicht voor pluimvee door de vogelgriep. Dat betekent, dat de Ganzenmarkt het zonder ganzen moet doen. Er is een ludiek alternatief bedacht. “Als mensen dat willen zien, moeten zij maar komen kijken”, zegt Van Ringen. In 2005 waren er ook geen ganzen, eveneens vanwege de vogelgriep.

De gemeente stelt in het ganzenmarktweekend bandjes beschikbaar voor de horeca, die op drie locaties in het centrum verkrijgbaar zijn (op de Weeshuisweide en in de Friesestraat en Bentheimerstraat). Daarvoor is een coronatoegangsbewijs nodig. Zo’n bandje is geldig voor één dag. De volgende dag dient dus weer een check plaats te vinden. Bovendien worden alcoholbandjes uitgedeeld aan jongeren van 18+ als er twijfel is over de leeftijd.

De Ganzenmarkt wordt niet aangemerkt als doorstroomevenement. Daarom komen er dranghekken en schermen. Na een gunstige coronacheck kunnen mensen worden toegelaten tot de Markt. De coronacheck geldt ook voor de kermis.

Wie niet naar de verkiezingen op Ganzenmarkt kan of wil, kan kijken naar de liveuitzending van streekomroep ZO!34.

Het complete programma staat in onderstaand artikel.

Programma op en rond Ganzenmarkt