Coevorden – Materieel Service Coevorden (MSC)/MSC European Truck- en TrailerCare aan De Mars 19 in Coevorden doet mee aan de Open Bedrijvendag. Het bedrijf is die dag geopend van 10.00 tot 14.00 uur voor belangstellenden. Materieel Service Coevorden richt zich met name op de heftrucks, Truck- en TrailerCare is een samenwerking tussen onafhankelijke bedrijven.

Rondleiding

“Vorig jaar”, vertelt directeur Gerrit Hazelaar, “hebben we de werkplaats van ons bedrijf bijna verdubbeld naar 2000 vierkante meter. Dat was in maart 2020 een feit, maar door corona konden we de werkplaats niet feestelijk openen. Daarom nodigen we nu belangstellenden uit om te zien wat onze werkzaamheden zijn.” Zo is er ook een demonstratie uitlijnen. Tijdens de Open Bedrijvendag toont MSC het materieel en krijgen bezoekers een idee wat we doen. Ze kunnen een rondleiding krijgen en na afloop staat een versnapering klaar.

Werkzaamheden

Materieel Service Coevorden/MSC European Truck- en Trailercare houdt zich bezig met reparatie, onderhoud en keuringen voor de logistieke sector, zoals vrachtwagens, opleggers en heftrucks. “Alles wat met rollend materieel te maken heeft”, omschrijft Hazelaar. Daarnaast is er ook verkoop en verhuur van opleggers en heftrucks. Hazelaar: “In de transportwereld is het heel gebruikelijk om opleggers te leasen gezien de kapitale investeringen.”

Monteurs

In de werkplaats zijn momenteel zestien monteurs werkzaam, het totale personeelsbestand omvat zo’n 25 fte’s. “Wij bedienen met name Zuidoost-Drenthe, Noordoost-Overijssel, Hoogeveen en een stukje Duitsland.” Overigens zijn we nog op zoek naar met name monteurs. Wij doen veel aan opleidingen, die medewerkers op onze kosten kunnen volgen. Als iemand in techniek is geïnteresseerd, kan bij MSC goed terecht.”

MSC is een bedrijf, dat sinds 1998 bestaat. De start was aan de Parallelweg. Helaas kreeg het bedrijf in 2002 te maken met brand. In eerste instantie was het plan om op die plek nieuw te bouwen, maar de gemeente had liever dat het bedrijf naar de huidige plek zouden gaan. Zo vestigde het bedrijf zich in 2006 op de huidige locatie.