Regio – HZVV, Hoogeveen (zondag), LTC, Gramsbergen en Noordscheschut hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Raptim, Germanicus, Valthermond, SVBO (zondag) en FC Meppel strijden woensdag 3 januari om de laatste finaleplaats in Angelslo in Emmen. Zij eindigden als nummer twee in hun poule. Dalen werd derde en valt daarmee af en ook voor CSVC zit het toernooi erop.

Germanicus en Dalen speelden in De Citadel in Dedemsvaart. De uitslagen waren: Hoogeveen za.-LTC, 1-3; Dalen-Germanicus, 0-2; LTC-Zwolsche Boys, 3-1; Hoogeveen za.-Dalen, 1-4; Zwolsche Boys-Germanicus, 0-0; LTC-Dalen, 2-1; Zwolsche Boys-Hoogeveen za., 1-4; Germanicus-LTC, 1-1; Dalen-Zwolsche Boys, 2-1; Germanicus-Hoogeveen za., 2-0. Poulewinnaar LTC.

CSVC reisde af naar Het Activum in Hoogeveen. Uitslagen: ZZVV-VKW, 1-2; CSVC-Noordscheschut, 0-0; VKW-SVBO zo.-Noordscheschut, 3-2; VKW-CSVC, 2-1; SVBO zo.-ZZVV, 3-1; Noordscheschut-VKW, 3-0; CSVC-SVBO zo., 2-0; Noordscheschut-ZZVV, 5-1. Poulewinnaar: Noordscheschut.

Raptim ging naar ‘t Grootveld in Dalen en bereikte de volgende standen: DVC Dedemsvaart-Twedo zo., 1-1; Raptim-Rolder Boys, 2-2; Twedo zo.-Gramsbergen, 1-3; DVC Dedemsvaart-Raptim, 0-1; Gramsbergen-Rolder Boys, 2-1; Twedo zo.-Raptim, 0-6; Gramsbergen-DVC Dedemsvaart, 3-1; Rolder Boys-Twedo zo., 3-0; Raptim-Gramsbergen, 0-0; Rolder Boys-DVC Dedemsvaart, 1-2. Poulewinnaar: Gramsbergen.

In de poule in De Eendracht in Zwartemeer werd Hoogeveen zo. de winnaar en in Angelslo in Emmen was dat HZVV.

Het wedstrijdschema voor woensdag 3 januari vanaf 18.00 uur in Angelslo in Emmen: Germanicus-SVBO; FC Meppel-Raptim; SVBO zo.-Valthermond; Germanicus-FC Meppel; Valthermond-Raptim; SVBO zo.-FC Meppel; Valthermond-Germanicus; Raptim-SVBO zo.; FC Meppel-Valthermond; Raptim-Germanicus

De finale vindt plaats op zaterdag 6 januari in Angelslo in Emmen en begint om 11.00 uur.

Verslag halve finale

De grote verrassing was de uitschakeling van DZOH dat tijdens de vorige editie nog als vierde eindigde. Topscorer was Marc Heerings van het verrassende LTC met vijf doelpunten.

Van de zes finalisten van de vorige editie hebben drie clubs zich al geplaatst, namelijk HZVV, Noordscheschut en Hoogeveen zondag. De andere finalisten van de vorige keer, SVBO en Germanicus, hebben nog een kans zich alsnog te plaatsen voor de finale via de tussenronde. Noordscheschut, Gramsbergen en Hoogeveen zondag zijn de enige drie ploegen, die drie keer als poulewinnaar eindigden. HZVV en LTC werden twee keer eerste en een keer tweede in de  poule.

Zesvoudig winnaar HZVV was in sporthal Angelslo vooraf de favoriet en maakte dat ook waar. De eerste twee duels tegen de derdeklassers Rouveen en Titan leverden nipte zeges op, maar tegen plaatsgenoot De Weide kwam de ploeg pas echt op stoom en won afgetekend met 6-2. Daardoor was HZVV al na drie duels verzekerd van een plaats in de finale, omdat de concurrenten punten lieten liggen. De laatste wedstrijd tussen HZVV en tweedeklasser Valthermond ging nergens meer om, want Valthermond was al verzekerd van de tweede plaats en kon geen poulewinnaar meer worden. Toch won Valthermond verrassend met 1-2 van HZVV.

In Dedemsvaart was tweedeklasser LTC uit Assen de grote verrassing door Hoogeveen zaterdag, Zwolsche Boys en Dalen te verslaan. Tegen Germanicus had LTC genoeg aan een  gelijkspel en die kwam er ook. Germanicus had in de laatste wedstrijd een zege nodig tegen Hoogeveen zaterdag en die werd ook behaald: 2-0. Derdeklasser Zwolsche Boys, dat in de vorige twee rondes een goede indruk maakte, speelde in de halve finale geen rol en kwam niet verder dan een punt. Hoogeveen zaterdag behaalde een zege en verloor drie keer. Voor de nummer vijf van 2J, LTC, is het behalen van de finale van PWZ een zeldzaam resultaat en de vreugde bij de Assenaren was dan ook terecht erg groot.

In Hoogeveen had de halve finale een spectaculair verloop. Na twee duels had Noordscheschut nog maar een punt. VKW en titelverdediger SVBO zondag daarentegen begonnen goed en verzamelden na drie duels al zeven punten. Noordscheschut verslikte zich in vierdeklasser CSVC (0-0), dat als vierde met opgeheven hoofd het toernooi kan verlaten. De vooraf met spanning tegemoet geziene topper tussen Noordscheschut en SVBO werd een aantrekkelijke en spannende strijd, die op het scherpst van de snede werd afgewerkt. SVBO won met 3-2 en Noordscheschut wankelde even en uitschakeling dreigde. Noordscheschut hield een kans op poulewinst door een overtuigende 3-0 zege op VKW. CSVC hielp daarna totaal onverwacht een handje door SVBO op een 2-0 nederlaag te trakteren. Noordscheschut was weer volledig in de race en moest de laatste wedstrijd tegen het al uitgespeelde ZZVV winnen. ZZVV kwam nog wel op 1-0, maar het betere Noordscheschut won op wilskracht met 5-1 met enkele treffers in fases waarin ZZVV in ondertal speelde door enkele gele kaarten. Dat leverde een finaleplaats op voor Noordscheschut. SVBO wil graag het huzarenstukje van vorig jaar herhalen en via de tussenronde de finale bereiken.

De strijd in Dalen ging tussen tweedeklasser Gramsbergen en derdeklasser Raptim. Gramsbergen draait een uitstekend toernooi met twee eerste plaatsen en ook in de halve finale werd de ploeg van poulewinnaar. Gramsbergen won drie duels, terwijl Raptim er twee won. Rolder Boys, dat twee keer poulewinnaar werd, redde het niet en eindigde als derde. In de ontmoeting tussen Gramsbergen en Raptim was de spanning groot. Raptim had een zege nodig, maar Gramsbergen hield het op 0-0 en dat was voor hen genoeg. De Coevorder ploeg werd zonder een nederlaag tweede en heeft via de tussenronde nog een kans de finale te bereiken. Voor Gramsbergen is het bereiken van de finale geen jaarlijkse kost en maakte er ook een groot feest van.

In Zwartemeer was derde divisionist Hoogeveen de grote favoriet en ook nu maakte de ploeg haar reputatie waar. De zesvoudig toernooiwinnaar won overtuigend haar vier duels met een doelsaldo van 12-1. Daarmee pakte Hoogeveen als enige in de halve finale de volle buit. De ploeg is in het hele toernooi nog ongeslagen en speelde slechts één keer gelijk. Derdeklasser FC Meppel deed het uitstekend en eindigde als tweede en gaat naar de tussenronde. Verrassend was de uitschakeling van eersteklasser DZOH. Het begon goed met een 5-0 zege op Sellingen, maar daarna ging het mis.