Coevorden – Voor het eerst sinds 2018 wordt weer de Grachtenloop gehouden. Vanwege hitte verviel de editie van 2019 en werd het evenement in 2020 en in juni van dit jaar afgelast vanwege corona. Nu wordt de Grachtenloop gehouden op zaterdag 6 november onder de naam Grachten-Ganzenloop. Daarvoor is samenwerking gezocht met de Stichting Ganzenmarkt en de activiteitencommissie van de Coevorder Handelsvereniging. De organisatie is in handen van Loopgroep CoDaC met medewerking van Rotaryclub Coevorden.

Inmiddels is inschrijving niet meer mogelijk, het maximumaantal deelnemers van 150  is bereikt.

Ditmaal is gekozen voor een andere vorm dan normaal gesproken het geval is. Het evenement heeft een puur recreatief karakter, dus zonder tijdswaarneming. Nieuw is de mogelijkheid om 21 kilometer te wandelen of hard te lopen. Elke deelnemer ontvangt een speciale herinneringsmedaille. De organisatie houdt zich aan de dan geldende maatregelen.

Deelnemers krijgen hun startnummer na de coronacheck bij de registratiebalie op de Markt in Coevorden. Vergeet daarom niet uw identiteits- en coronabewijs in de vorm van een geldige QR-code (geprint of op uw mobiele telefoon) mee te nemen.

Programma

Het programma is als volgt: 8.00 uur, start wandeltocht 21 km; 9.00 uur, start 21 km recreatief hardlopen; 9.30 uur, start wandeltocht 10 km; 10.00 uur, start 10 km recreatief hardlopen; 10.30 uur, start wandeltocht 5 km; 11.00 uur, start 5 km recreatief hardlopen.

Foto: archieffoto Herman Woltersom.