Groningen/Coevorden – De blessuretijd werd Germanicus vanmiddag uit bij GRC fataal. Vanuit een corner werd in tweede instantie de uitblinkende keeper Jehovah-nis Mendes van Germanicus gepasseerd voor de 2-1 zege van de thuisclub GRC.

Trainer Jan Wielink kon niet beschikken over de zieke Jarne Pol en de niet fitte Nance Hoogeveen. Vanaf de eerste minuut maakte GRC het spel en drukte Germanicus in de verdediging. In de achtste minuut was er een vrije schietkans voor de spits van GRC, keeper Mendes van Germanicus pareerde knap. Een minuut later was er wederom een knappe redding van Mendes op een gericht schot van de spits van GRC. In de 23ste minuut was de eerste kans voor de actieve Reinier de Boer van Germanicus, keeper GRC redde met zijn voet. Tien minuten later was er een kopbal van de GRC-spits, die met een reflex uit het doel werd gehaald door Mendes.

Meteen na rust had Reinier de Boer een grote kans. In de rebound kon Milan van de Weide de Coevordenaren op voorsprong zetten, helaas miste hij. In de 67ste minuut kwam GRC op voorsprong, op randje buitenspel mocht de rechterspits doorgaan en scoorde beheerst de 1-0 voor de thuisclub. Hierna namen de mannen van Jan Wielink het heft in handen, ze werden in de tachtigste minuut beloond met de 1-1. Roelof van Dijk bracht Reinier de Boer in stelling, die schoot de bal simpel in voor de gelijkmaker. Met een portie werklust probeerden de Germanen het puntje mee te nemen naar Coevorden, jammer genoeg lukte dat dus niet. Volgende week speelt Germanicus thuis tegen koploper Neo uit Borne.